Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Otrdiena būs mākoņaina, vietām līs; uzzini, kur gaidāmi nokrišņi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Agrā otrdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā pazeminājusies līdz +3..+8 grādiem, vienīgi daļā piekrastes ir +10..+14 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

+3 grādi reģistrēti Liepājas lidostā. Savukārt Ventspilī un Vidzemes piekrastē, vējam pūšot no jūras, nakts gaitā nav kļuvis vēsāks par +11..+13 grādiem.

Visu Latviju klāj mākoņi, bet daudzviet tie ir plāni. Nav nokrišņu. Pūš lēns līdz mērens rietumu vējš, Kurzemē ir arī bezvējš.

Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš lēns rietumu vējš, pie jūras tas ir mērens. Gaisa temperatūra +7..+10 grādi, pilsētas ziemeļos pie jūras līdz +13 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijā bija +16..+19 grādi.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 13.septembrī bija +33..+35 grādi Spānijā, Francijā, Itālijā, Balkānos un Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -2..-3 grādi Skandināvijā un Krievijā.

Dienas laikā Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, lai gan debesis klās mākoņi, prognozē sinoptiķi.

No jūras nākoši mākoņi dažviet - galvenokārt Vidzemē - var atnest īslaicīgu lietu.

Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, Vidzemē un Latgalē ar brāzmām līdz 13 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra pēcpusdienā +13..+18 grādi.

Rīgā gaidāma daļēji mākoņaina diena, bez nokrišņiem. Lēnu rietumu vēju nomainīs mērens ziemeļrietumu vējš, gaiss iesils līdz +16 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē augsta spiediena apgabals, kā arī ciklons Krievijā. Atmosfēras spiediens 1014-1018 hektopaskāli jūras līmenī.