Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Otrdien daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Agrā otrdienas rītā Latvijā ir neliels un mainīgs mākoņu daudzums, atsevišķās vietās Kurzemē un Vidzemē īslaicīgi līst, liecina meteoroloģiskā informācija.

Pirmdien visvairāk lija Latgales dienvidos, kur nokrišņu daudzums sasniedza 34 milimetrus.

Gaisa temperatūra saullēktā +11..+14 grādi, piekrastē līdz +17 grādiem. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā saullēktā maz mākoņu, rietumu vējš četri metri sekundē, pie jūras brāzmās līdz 11 metriem sekundē, gaisa temperatūra +13..+14 grādi, bet jūras malā +17 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdienas pēcpusdienā bija +16..+18 grādi valsts austrumos un +20..+22 grādi Latvijas centrālajā un rietumu daļā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 2.augustā bija +45 grādi Grieķijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -4 grādi Zviedrijas ziemeļos un Alpu kalnos.

Dienas laikā starp mākoņiem spīdot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +18..+22 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš, Vidzemē ar brāzmām līdz 12-15 metriem sekundē.

Rīgā netiek prognozēti lieli nokrišņi, pūtīs mērens rietumu, ziemeļrietumu vējš un gaisa temperatūra svārstīsies ap +20 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona dienvidrietumu mala. Atmosfēras spiediens 1004-1008 hektopaskāli jūras līmenī.

Vairs nav spēkā neviens Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra brīdinājums, ugunsbīstamība ir mazinājusies.