Aizvadītajā diennaktī stiprākie nokrišņi bijuši Alūksnē, stiprākās vēja brāzmas - Ventspilī

Pietuvojoties ciklonam no dienvidiem, aizvadītajā diennaktī daudzviet Latvijā stipri un ilgstoši lija, piekrastē pūta brāzmains vējš un tika novēroti lieli gaisa temperatūras kontrasti, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Stiprākie nokrišņi vakar bija Alūksnē, kur nolija 47 milimetri, Daugavpilī - 38 milimetri, Priekuļos - 33 milimetri, Rūjienā - 25 milimetri, bet Rīgā nolija 14 milimetri.

Savukārt stiprākās vēja brāzmas aizvadītajā diennaktī bijušas Ventspilī - 22 metri sekundē (m/s). Arī citviet piekrastes rajonos pastiprinājās vējš - Liepājā un Kolkā līdz 19 m/s, Ainažos 18 m/s, Pāvilostā 17 m/s. Rīgā vējš brāzmās pūta ar ātrumu 20 m/s.

Mazkustīgajai lietus zonai saglabājoties virs Latvijas austrumiem, maksimālā gaisa temperatūra tur bija vien plus 8, plus 12 grādi, savukārt valsts rietumos temperatūra vietām paaugstinājās līdz plus 18 grādiem.

Sinoptiķi brīdina, ka šodien vēl saglabāsies līdzīgi laika apstākļi, tomēr tuvākajās dienās laiks pakāpeniski uzlabosies. Šodien pa dienu centrālajos un austrumu rajonos, tajā skaitā Rīgā, turpināsies stiprs lietus.

Savukārt nākamajā nedēļā gaidāma atvasara, jo uzspīdēs saule un gaisa temperatūra vietām paaugstināsies līdz plus 20 grādiem.

Kā ziņots, spēcīgais vējš un stiprais lietus pagājušajā naktī lielus postījumus nav nodarījuši, glābējiem izsaukumu nav bijis vairāk kā citās diennaktīs.

Latvijā

Tiesa nolēma prasību apmierināt daļēji un piedzīt no Brunovska par labu Balderim-Sildedzim aizdevumu 4 041 323 eiro un likumiskos nokavējuma procentus 176 979 eiro apmērā, kā arī tiesas izdevumus 37 478 eiro. Kopumā Brunovskim būtu jāsamaksā 4 255 782 eiro, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais