Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Rīgā \ Rīgas domē

Rīgas domes sēdē tiks izlemti vairāki svarīgi jautājumi

© f64.lv, Kaspars Krafts

Šodien paredzēta Rīgas domes sēde, kurā plānots izlemt vairākus būtiskus jautājumus.

Piemēram, Rīgas domes deputāti lems par atļauju pašvaldības SIA "Rīgas meži" ziedot 10 000 eiro Ukrainai.

Tiks lemts arī pa braukšanas maksas atvieglojumu pagarināšanu līdz nākamā gada vidum bēgļiem no Ukainas. Tas ļaus Ukrainas iedzīvotājiem, kuri reģistrējušies atbalsta centrā, Rīgas sabiedrisko transportu izmantot bez maksa.

Savukārt pēc opozīcijas deputāta Jura Radzeviča ierosinājuma, domes lems par 200 000 eiro piešķiršanu atbalstam Ukrainas pilsētai Mikolajivai.

Domes deputātiem būs jālemj arī par tirgus statusa anulēšanu Čiekurkalna tirgum. Esot konstatēts ka realitātē tur aktīva tirdzniecība vairs nenotiekot.

Domes sēdē arī plānots dot uzdevumu par Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas lokālplāojuma izstrādes uzsākšanu.

Minētā lokālplānojuma neesamību vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) izmantoja kā galveno iemeslu, lai apturētu Rīgas pilsētas attīstības plānu.

Visbeidzot Rīgas domes šodienas lēmumu gaida Rīgas pašvaldības policisti, kuriem turpmāk plānots noteikt uzturdevas kompensāciju 1,75 eiro par stundu. Papildu kompensācija par īpašos apstākļos nostrādāto laiku paredzēta 0,25 eiro par stundu.