Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Apkopotas prognozes par to, kāda varētu būt gaidāmā ziema

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Šonedēļ pasaules vadošās meteoroloģijas institūcijas prognozēja, ka šī ziema Eiropā gaidāma silta, Ziemeļeiropā - arī mitrāka nekā ierasts. Savas prognozes par to, kāds tad Latvijā būs šīs gadalaiks izteicis arī meteorologs Toms Bricis.

Kā savā sociālā tīkla facebook video norāda sinoptiķis, tad, protams, šī brīža prognozes ziemai nebūs tik precīzas, tomēr kādas iezīmes ir saskatāmas. Uzticamu meteodienestu šī brīža prognozes liecina, ka decembrī, janvārī un februārī tik pat kā visā Eiropā ziema būs siltāka par klimatisko normu, norāda T.Bricis.


Mūsu reģionā gaidāmi gan aukstuma viļņi, gan sniegs, tomēr neiztikt arī bez vairākiem atkušņu periodiem un ziemas siltuma rekordiem.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka meteorologi atgādina, ka ilgtermiņa prognozes bieži vien nepiepildās un ka arī siltās ziemās mēdz būt barga sala periodi.

Vairāki pētījumi liecina, ka zema Saules aktivitāte veicina bloķējošu anticiklonu veidošanos un palielina aukstu ziemu varbūtību Centrāleiropā. Saules aktivitāte šobrīd ir viena no zemākajām novērojumu vēsturē. Tomēr cilvēka saimnieciskās darbības radītās globālās sasilšanas ietekme uz laikapstākļiem, visticamāk, ir lielāka.