Brīvdienās vietām stipri līs; iespējams arī pērkona negaiss

© AFP/ SCANPIX/LETA

Šīs nedēļas izskaņā laikapstākļi Latvijā pasliktināsies- gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes .

Brīvdienās laika apstākļus turpinās noteikt ciklons, līdz ar to daudzviet gaidāms lietus, vietām līs stipri, iespējama arī krusa un pērkona negaiss.

Sestdien pārsvarā pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, kurš piekrastē brāzmās sasniegs 14 m/s, tomēr jau pēcpusdienā vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem un svētdien daudzviet brāzmās sasniegs 15-18 m/s. Termometra stabiņš naktī pazemināsies līdz +8...+13 grādu atzīmei, bet dienā gaiss iesils līdz +10…+15 grādiem.

Naktī uz pirmdienu Latvijai pietuvosies plašs un dziļš ciklons, kura ietekmē mūse reģionā saglabāsies līdz pat nedēļas vidum. Līdz ar to valsti šķērsos vairākas nokrišņu zonas, vietām iespējams pērkona negaiss, krusa un spēcīgas lietavas. Pūtīs spēcīgs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas pirmdien brāzmās sasniegs 20 m/s, bet otrdien, ciklonam pārvietojoties uz ziemeļiem, vejš daudzviet pastiprināsies līdz 18-20 m/s, bet piekrastē pat līdz pat 25 m/s. Dienas kļūs par pāris grādiem vēsākas, gaisa temperatūrai nepārsniedzot +8…+12, grādu atzīmi, bet naktīs gaiss atdzisīs līdz +4…+9 grādiem.

Svarīgākais