Gaisa temperatūra šodien vietām sasniegusi +33 grādus

Šodien vietām Latvijā, arī Rīgā, gaisa temperatūra paaugstinājusies līdz pluss 33 grādiem pēc Celsija skalas, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Arī turpmākajās dienās līdz pat 17.augustam saglabāsies karsts laiks, un teritorijas lielākajā daļā maksimālā gaisa temperatūra pārsniegs 27 grādus, vietām sasniedzot pat 30 - 32 grādus.

Arī Rīgā šajā laika periodā maksimālā gaisa temperatūra bija 29 - 32 grādu robežās.

Viskarstākā diena gaidāma rīt, 15. augustā, kad austrumu rajonos termometra stabiņš pakāpsies pat līdz 33 - 34 grādu atzīmei.

Jau ziņots, ka naktī uz svētdienu lietus un pērkona negaisi ir gaidāmi Latvijas dienvidu rajonos, taču jau svētdien dienas laikā īslaicīgs lietus un pērkona negaisi būs sastopami jau visā valsts teritorijā.

Naktī gaisa temperatūra būs no 18 līdz 22 grādiem pēc Celsija skalas, būs lēns dienvidaustrumu vējš, bet rīta pusē veidosies migla.

Sinoptiķi norāda, ka rīt Latvijā būs nepastāvīgs laiks - saule mīsies ar mākoņiem un jau pēcpusdienā daudzviet gaidāms lietus un pērkona negaisi. Stipra lietus laikā pasliktināsies redzamība līdz 1500 metriem. Dienas pirmajā pusē vēl būs dienvidaustrumu vējš, taču pēcpusdienā tas iegriezīsies uz ziemeļaustrumiem un stiprā lietus laikā vēja brāzmas var sasniegt 15 līdz 19 metrus sekundē.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais