Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sestdien atkal līs; laikapstākļi neuzlabosies arī turpmākajās dienās

© EPA/ SCANPIX

Kā liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centa (LVĢMC) prognozes, tad sestdien, 16.martā, Latvijā atkal gaidāmi nokrišņi.

Nedēļas nogalē no Skandināvijas valstu dienvidu daļas Latvijai pietuvosies ciklons, kas nesīs mākoņu un nokrišņu zonu - daudzviet līs, vietām gaidāms arī slapjš sniegs. Pūšot mērenam dienvidu puses vējam, naktīs termometra stabiņš vietām vēl noslīdēs zem 0 grādu atzīmes, bet dienā gaiss iesils līdz +3…+8 grādiem.

Sinoptiķu prognozes liecina, ka lai gan naktī uz svētdienu vietām nokrišņi mitēsies, jau dienā Latvijai pietuvosies nākamais ciklons, kura ietekmē pastiprināsies dienvidu puses vējš, kas pirmdien teritorijas rietumu daļā brāzmās pastiprināsies līdz 15-18 m/s. Latviju šķērsojot plašai nokrišņu zonai, pirmdien vietām nokrišņu daudzums sasniegs 10-13 mm.

Nedēļas vidū un otrajā pusē ciklonu ietekme mazināsies un laika apstākļi, sākot ar nedēļas vidu, pakāpeniski uzlaboties - nokrišņi mitēsies un debesis brīžiem skaidrosies. Tomēr šī brīža prognozes liecina, ka nedēļas izskaņā Latvijai atkal pietuvosies jauns ciklons, kas nesīs nokrišņus un brāzmainu vēju, vēsta LVĢMC.