Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Svētdien lielākā nokrišņu intensitāte gaidāma dienas otrajā pusē

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Svētdienas rītā Latvijā apmācies laiks, daudzviet ir neliels lietus, bet Vidzemē, Latgalē un Sēlijā arī mēreni snieg, liecina meteoroloģiskā informācija. Rietumu, dienvidrietumu vējš kļuvis lēnāks, tā ātrums brāzmās vairs nepārsniedz 7-12 metrus sekundē. Sestdien un aizvadītajā naktī vējš brāzmās pastiprinājās līdz 10-15, vietām piekrastē - līdz 18 metriem sekundē. Gaisa temperatūra -1..+3 grādi. Rīgā apmākušās debesis, iespējami nelieli nokrišņi. Pūš rietumu vējš 4-7 metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Svētdien Latvijā turpinās snigt un līt, lielākā nokrišņu intensitāte gaidāma dienas otrajā pusē, sākot no valsts rietumiem.

Sinoptiķi prognozē, ka visvairāk snigs vakarā valsts austrumu daļā, kur sniega sega kļūs vēl par pieciem centimetriem biezāka. Svaigi uzsnigušais sniegs nokusīs nākamās nedēļas sākumā.

Svētdien saglabāsies apmācies laiks. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu un dienvidu vējš, Kurzemē tas brāzmās pastiprināsies līdz 12-17 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs 0..+5 grādi.

Rīgā pēcpusdienā un vakarā mēreni līs un snigs, gaisa temperatūra nepārsniegs +4 grādus, vējš iegriezīsies no dienvidiem.

Laikapstākļus ietekmē aizejošs ciklons un jauns ciklons, kas tuvojas no Zviedrijas. Atmosfēras spiediens lēnām pazeminās, svētdienas rītā tas ir 749-753 dzīvsudraba staba milimetri jūras līmenī.

Šorīt vietām Latgalē un Vidzemē sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi".

Slideni ceļa posmi tiek tīrīti un kaisīti ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 74 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir pa Vidzemes šoseju (A2) no Vangažiem līdz Raunas pagriezienam un no Virešiem līdz Veclaicenei, Valmieras šoseju (A3), Daugavpils šoseju (A6) no Ogres līdz Nīcgalei, Rēzeknes šoseju (A12) no Jēkabpils līdz Varakļāniem un Kokneses šoseju (P80).

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Rīgas, Aizkraukles, Alūksnes, Balvu, Cēsu, Gulbenes, Jēkabpils, Limbažu, Madonas, Ogres, Valkas un Valmieras apkārtnē.