Gaidāms stiprs lietus

Stiprs lietus ar pērkona negaisu rīta pusē bija sasniedzis Kurzemi, savukārt vakarpusē lietus gaidāms arī valsts centrālajā daļā, un austrumos būs pērkona negaiss.

Sinoptiķi brīdina, ka no rīta un dienā Latvijā, sākot no rietumu rajoniem, vietām gaidāms stiprs lietus. Pērkona laikā brāzmas var sasniegt 15-18 metrus sekundē.

Kā skaidroja LVĢMC, lietus nelīst nepārtraukti - tumšie gubu mākoņi ik pa laikam izklīst un tad uzspīd saule.

Kurzemē, kur naktī un dienas pirmajā pusē līst, gaisa temperatūra nokritusies līdz 21 - 22 grādiem. Dienā maksimālā gaisa temperatūra Kurzemē gaidāma 24 - 25 grādi.

Citviet Latvijā šodien gaidāms karsts un sutīgs laiks - gaiss iesils līdz pat 28 - 33 grādiem. Sinoptiķi brīdina, ka šodien dienvidu rajonos gaidāms ļoti stiprs karstums, gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz plus 33.

Rīgā plkst.10 gaisa temperatūra jau sasniedza plus 28 grādus, Bauskā, Skrīveros, Rēzeknē - plus 25 grādus, Skultē - plus 26 grādus.

Jau ziņots, ka vakar, 17.jūlijā, sinoptiķi brīdināja par Latvijas rietumu piekrastē pēcpusdienā gaidāmu stipru karstumu, gaisa temperatūrai paaugstinoties līdz pat plus 33 grādiem.

Karstais laiks šovasar Latvijā saglabāsies līdz pat augusta vidum. Gaisa temperatūra būs aptuveni plus 25 grādi pēc Celsija skalas vai pat vairāk.

Karsto laiku pavadīs īslaicīgas lokālas lietusgāzes, līdzīgi kā tas bija šonedēļ, kad vietām nedaudz, bet intensīvi lija. Nākamās nedēļas sākumā, kad kļūs salīdzinoši vēsāks, nokrišņi nav gaidāmi.