Rīgā pēc ilgāka laika šodien gaisa temperatūra bijusi virs nulles

odien Rīgā pēc ilgāka laika gaisa temperatūra dienas laikā pakāpusies virs 0 grādiem, sasniedzot pat plus 1 grādu pēc Celsija skalas.

Šodien nav pirmā diena, kad šajā ziemā gaisa temperatūra pakāpjas virs nulles. Pēc 27 dienas ilga nepārtraukta sala perioda janvārī visā Latvijā 2.februārī Baltijas jūras piekrastē diennakts maksimālā gaisa temperatūra pakāpās nedaudz virs nulles. Atkusnis vietām Baltijas jūras piekrastē bija vērojams arī 5.februārī.

Šodien Latvijā ieplūda siltāks gaiss, tādēļ daudzviet gaisa temperatūra dienas laikā bija virs 0 grādiem pēc Celsija skalas.

Vissiltāk šodien bijis Dobelē un Rucavā, kur gaisa temperatūra sasniedza plus 1,3 grādus pēc Celsija skalas. Virs 0 grādiem gaisa temperatūra pa dienu bijusi arī Daugavpilī, Zilānos, Skrīveros, Bauskā un Pāvilostā.

Aukstākais laiks šodien pa dienu bijis Alūksnē, kur gaisa temperatūra bijusi mīnus 7,5 grādi pēc Celsija skalas.

Tuvojoties naktij, vējš iegriezīsies no ziemeļaustrumiem, līdz ar to teritorijā atkal ieplūdīs vēsāks gaiss. Nākamajā diennaktī Latvijā temperatūra būs pārsvarā zem nulles. Naktī gaisa temperatūra būs no mīnus 2 līdz mīnus 6 grādiem, bet Vidzemē būs no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem, savukārt rīt dienā gaisa temperatūra būs no mīnus 1 līdz mīnus 6 grādiem, bet Vidzemē no mīnus 6 līdz mīnus 10 grādiem pēc Celsija skalas.

Svarīgākais