"Sadales tīkls" aktīvi gatavojas naktī gaidāmajai vētrai

"Sadales tīkls" gatavojas šonakt gaidāmajai vētrai, informēja AS "Sadales tīkls" preses sekretāre Ilze Rubene.

Tiek atcelti plānotie elektrotīkla remontdarbi un uzņēmuma darbinieku ieplānotās mācības. Tiek mobilizētas speciālās tehnikas vienības - visurgājēji, kvadricikli, hidropacēlāji un traktori nokļūšanai elektrolīniju trasēs. Tiek pārbaudīts elektromontieru brigāžu aprīkojums, kā arī pārbaudīti vairāk nekā 60 pārvietojamie ģeneratori, lai tos varētu operatīvi nogādāt svarīgu objektu elektroapgādes nodrošināšanai.

Tiek prognozēts, ka gaidāmā vētra visspēcīgāk varētu skart Kurzemes piekrastes un Ziemeļvidzemes rajonus, tāpēc AS "Sadales tīkls" pārstāvji sazinās ar vietējām pašvaldībām Kurzemē, proti, Ventspils, Liepājas un citām, kā arī ar pašvaldībām Vidzemē, informējot par gatavību iesaistīties vētras radīto seku novēršanā.

Tiek izskatītas arī iespējas pārvietot uzņēmuma operatīvās izbraukumu brigādes no citiem reģioniem uz vietām, kur vētra izraisīs vislielākos postījumus, kā arī piesaistīt darbuzņēmēju spēkus, ja tas būs nepieciešams.

Uzņēmums aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem stipra vēja un vētras laikā elektroiekārtu tuvumā un sekot elektroierīču drošas lietošanas noteikumiem. Elektrotīklu dispečeri, operatīvo izbraukumu brigāžu elektromontieri un tehniskā virziena personāls visā Latvijā strādās pastiprinātā režīmā, nodrošinot gatavību novērst iespējamos bojājumus un atjaunot elektroenerģijas piegādi klientiem.

Avārijas atslēgumu gadījumā sprieguma atjaunošana klientiem notiek prioritārā secībā - vispirms elektroapgāde tiek atjaunota sabiedriskas nozīmes objektiem - slimnīcām, skolām, bērnudārziem, ražošanas objektiem, kā arī tajās līnijās, kurās ir pieslēgti daudzi lietotāji.

Iedzīvotājiem, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā, lūgums rīkoties atbildīgi un nekavējoties ziņot, zvanot uz AS "Sadales tīkls" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 80200404.

Uzņēmums brīdina, ka nedrīkst tuvoties zemē guļošiem vadiem vai uz elektrolīnijas uzkritušiem kokiem. Vecāki tiek aicināti skolēnu mācību brīvlaikā atgādināt bērniem par elektrodrošību.

Kā ziņots, naktī uz otrdienu visspēcīgākās vēja brāzmas gaidāmas Kurzemes ziemeļu rajonos, kur nakts pirmajā pusē vēja ātrums palielināsies līdz 28-30 metriem sekundē, brīdina sinoptiķi.