Nākamnedēļ kļūs vēsāks

Brīvdienās un arī nākamajā darba nedēļā Latvijā būs rudenīgi nepastāvīgs un vējains laiks, kā arī naktīs un dienās kļūs vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Tuvākajās dienās debesis klās mākoņi, kas bieži nesīs lietu. Vējš galvenokārt pūtīs no ziemeļu puses un nākamajā darba nedēļā būs brāzmains - teritorijas lielākajā daļā vēja brāzmas sasniegs 15 līdz 19 metrus sekundē.

Līdz ar brāzmainajiem ziemeļu vējiem Latvijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāka gaisa masas, līdz ar to, ja nedēļas nogalē gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz plus 8, plus 15 grādiem, bet dienā vēl pieturēsies plus 15, plus 19 grādu robežās, nākamās darba nedēļas otrajā pusē nakts stundās termometra stabiņš dažviet jau pazemināsies līdz plus 1, plus 6 grādu atzīmei, bet dienā gaisa temperatūra vairs nepārsniegs plus 9, plus 14 grādus.

Sākot no darba nedēļas vidus, vietām Latvijā uz augsnes gaidāmas arī salnas.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais