Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Kriminālziņas

Pazudis hokejists Kristiāns Pelšs; aizdomas par noslīkšanu

© Scanpix

Šonedēļ bez vēsts pazudis 1992.gadā dzimušais latviešu hokeja uzbrucējs Kristiāns Pelšs, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija. Neoficiāli izskanējis, ka viņš varētu būt pazudis pēc ielēkšanas Daugavā no Akmens tilta, taču šī versija pagaidām nav apstiprinājusies.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele, naktī uz 11.jūniju ap plkst.2 glābēji saņēma informāciju no aculieciniekiem par to, ka kāds vīrietis ielēcis Daugavā no Akmens tilta un pazudis. Ierodoties notikuma vietā, VUGD darbinieki uz tilta redzēja vīrieša drēbes, taču, pārmeklējot upi, neviens cilvēks tajā netika atrasts.

Meklēšanas darbus glābēji un ūdenslīdēji turpināja arī nākamajā dienā, taču aizvien neko neatrada. Uz tilta atstātās drēbes VUGD nodeva policijai.

Kā aģentūrai LETA sacīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, apstiprināt, kas ir no tilta nolēkusī un bezvēsts pazudusī persona, policija varēs tikai pēc tam, kad būs pabeigtas visas meklēšanas darbības un šī persona tiks atrasta. Tomēr likumsargiem esot versijas par to, kas varētu būt šī persona.

Viena no versijām ir, ka Daugavā ielēkušais varētu būt 1992.gadā dzimis vīrietis, par kura pazušanu policijā šonedēļ saņemts iesniegums no tuviniekiem, pastāstīja Sadovskis.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Pelšs Latvijā ieradies tikai pirmdien, taču ar hokejistu tai šonedēļ nav izdevies sazināties, jo viņa mobilais tālrunis ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas.

Pelšs lielāko daļu no savas hokejista karjeras pavadījis Latvijā. Pirmajās sezonās viņš pārstāvēja Daugavpils komandas "Ledus skolas" krāsas Latvijas U-18 un U-20 čempionātos. Tāpat viņš spēlēja vietējā kluba "Latgale" rindās Latvijas un Baltkrievijas atklātajos čempionātos. Pēdējā sezona Latvijā viņam bija 2009./2010.gadā, ko viņš pavadīja Rīgas "Dinamo Juniors" vienībā, spēlēdams Baltkrievijas līgā.

Savukārt 2010.gadā tobrīd 17 gadus veco Pelšu Nacionālās hokeja līgas (NHL) draftā ar kopējo 181.numuru izvēlējās Edmontonas "Oilers" vienība.

Tās rindās viņš nepaguva aizvadīt nevienu spēli, lielākoties spēlējot fārmklubos - Rietumu hokeja līgas (WHL) komandā Edmontonas "Oil Kings", Austrumkrasta hokeja līgas (ECHL) klubā Stoktonas "Thunder" un Amerikas hokeja līgas vienībā Oklakomastijas "City Barons", kur spēlēja vēl šosezon.

Tāpat Pelšs spēlējis Latvijas U-18 un U-20 izlasēs.