Šogad Latvijā noslīkuši 84 cilvēki

Šogad Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ūdenslīdēji no ūdens krātuvēm ir izcēluši 84 noslīkušus cilvēkus, tajā skaitā septiņus bērnus.

Septembrī šādi glābšanas darbi veikti četras reizes. Salīdzinoši gan 2008.gada, gan 2007.gada septembrī un oktobrī glābēji ūdenskrātuvēs meklēja 13 noslīkušos.

Daudziem ir maldīgs priekšstats, ka nelaimes gadījumos uz ūdens cilvēki iet bojā tikai peldsezonas laikā vai arī, kad ūdens krātuves klāj ledus, norāda VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas priekšniece Inga Vetere

Rudenī visbiežāk nelaimes gadījumi notiek ar makšķerniekiem. Tā piemēram, vakar, 14.septembrī, Valmieras novadā Brandeļu ezerā atrasts apmēram 48 gadus vecs vīrietis, kurš ar laivu makšķerējot, iekritis ūdenī un noslīcis. Līdzīgs gadījums bija arī Dagdas novadā Biržu ezerā.

Vēsākā laikā makšķernieki ir siltāk saģērbušies un, iekrītot ūdenī, apģērbs samirkstot kļūst smags un pat labam peldētājam ir gandrīz neiespējami tikt krastā. Vienīgais, kas šādos gadījumos var palīdzēt – tās ir glābšanas vestes.

Latvijā

Apritot Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības darba pirmajam gadam, labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) par nozīmīgākajiem ministrijas sasniegumiem uzskata sociālo grupu pabalstu apmēru pieaugumu, pensiju indeksācijas modeļa izstrādi, kā arī neapliekamā minimuma celšanu un minimālās mēnešalgas paaugstināšanu no 620 līdz 700 eiro.

Svarīgākais