Eksperts nosaucis reģionus, kuri pirmie atdalīsies no Krievijas

© Pixabay.com

Vēstures zinātņu doktors un politologs Jurijs Felštinskis izteicies versiju, kuri reģioni pirmie pamestu Krieviju tās sašķelšanās gadījumā, raksta unian.net.

Eksperts teica: “Čečenija pirmā pasludinās savu neatkarību. Vai Kadirovs to darīs cerībā, ka viņš pēc tam izdzīvos, vai kāds cits, es nezinu. Bet tas, ka Čečenija atdalīsies no Krievijas Federācijas, tas ir, manuprāt, acīmredzams... Jārēķinās, ka arī Ingušija, Dagestāna, varbūt Tatarstāna atdalīsies.”

Pēc viņa teiktā, daudziem šķitis, ka tieši "Vāgnera" grupējuma sacelšanās Krievijā būs par šķelšanās iemeslu, taču tas tā nav. Tajā pašā laikā eksperts ir pārliecināts, ka pēc šī neveiksmīgā apvērsuma ir mainījies "ļoti daudz", pats svarīgākais - Kremļa diktators Vladimirs Putins ir zaudējis lauvas tiesu atbalstītāju.

"Kurš no pašreizējiem birokrātiem, kas ir saistīts ar valsts vadību, tagad var derēt uz Putinu? Kurš uz viņu var cerēt?" Felštinskis piebilda.

Atgādinām, ka publicists un politologs Andrejs Piontkovskis jau iepriekš ir teicis, ka, viņaprāt, Čečenijas līderis Kadirovs domās jau atrodas tādā Krievijā, kurā pie varas nav Putins.

"Kadirovieši pēc Prigožina sacelšanās nekur nebrauks. Kadirovs jau garīgi dzīvo pēc Putina pēckara Krievijā un veido armiju savas valsts aizsardzībai,” viņš piebilda.

Pasaulē

Galvenais jautājums, kuru cilvēki uzdod pēc ASV prezidenta amata kandidātu debatēm, ir viens: kā tas nākas, ka valstī ar 330 miljoniem iedzīvotāju par šo amatu cīnās šie divi padzīvojušie vīri, kurus patiesībā neviens īsti negrib redzēt Baltajā namā? Vai tiešām nav neviena labāka?