Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

Tiesās juristu Zikovu par slepkavību kinoteātrī

Rīgas apgabaltiesa trešdien plāno skatīt krimināllietu, kurā jurists Nikolajs Zikovs apsūdzēts par bankas darbinieka nošaušanu kinoteātrī "Citadele". Rīgas tiesas apgabala prokuratūras prokurore Jekaterina Kušakova, izvērtējot lietā savāktos pierādījumus, atzinusi tos par pietiekamiem, lai uzturētu valsts apsūdzību tiesā.

Apsūdzētā persona pie kriminālatbildības saukta par slepkavību vainu pastiprinošos apstākļos, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā.

Ja tiesa juristu atzīs par vainīgu, viņu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai brīvības atņemšanu no desmit līdz divdesmit gadiem.

Jau vēstīts, ka Zikovs 2011.gada 19.februārī kinoteātrī "Citadele" nošāva bankas "Citadele" augsta ranga darbinieku Aigaru Egli. Divas dienas pēc tam 21.februārī tiesa piemēroja Zikovam apcietinājumu. Zikova aizstāvju pūliņi mainīt drošības līdzekli līdz šim nav vainagojušies ar panākumiem.

Pēc sākotnējās informācijas, konflikts starp cietušo un Zikovu izcēlies par to, ka Zikovs pārāk skaļi ēdis popkornu.

Zikova advokāts apgalvoja, ka uzbrukums notika filmas beigās, kad cietušais viņa klientu esot centies satvert, aizstāvoties Zikovs izrāvis ieroci, un atskanējuši šāvieni.

Apsūdzētā skaidrojums par notikušo prokurorei nav zināms, jo Zikovs izmantojot savas tiesības un liecības nesniedz, viņš neizsaka arī savu attieksmi pret izvirzīto apsūdzību.

Zikovam tika veikta ambulatorā psihiatriskā ekspertīze, tomēr, ņemot vērā ārstu rekomendācijas, prokurore Kušakova noteica Zikovam stacionāro psihiatrisko ekspertīzi, kuras rezultāti gan netiek atklāti.