Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Pieci ZZS pārstāvji prezidenta amatam izvirzīs eksbaņķieri Bērziņu

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pieci Saeimas deputāti Valsts prezidenta amatam izvirzīs eksbaņķieri Andri Bērziņu, žurnālistiem pēc divu stundu ilgās ZZS Saeimas frakcijas un valdes kopsēdes paziņoja frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Bērziņa kandidatūru izvirzīs Iveta Grigule, Aivars Dronka, Kārlis Seržants, Staņislavs Šķesters un Jānis Vucāns.

ZZS frakcijai būs brīvais balsojums.

Bērziņa kandidatūra oficiāli tiks izvirzīta jau pirmdien.

Brigmanis uz jautājumu, cik liels Bērziņam būs atbalsts no ZZS frakcijas deputātiem, nevarēja atbildēt: "Nav veikti matemātiski aprēķini, nevaram saskaitīt, cik ir un cik nav."

Viņaprāt, tas, ka daļa ZZS frakcijas atbalstīs Bērziņu, valdošās koalīcijas darbību neietekmēs. "Prezidenta vēlēšanas nedrīkst šūpot šo valdību," sacīja Brigmanis un norādīja, ka ir pāragri runāt par sekām. Viņš uzsvēra, ka šī valdība strādā optimāli. Savukārt Grigule paskaidroja, ka, viņasprāt, Bērziņš ir pārāks par Zatleru, jo viņam ir liela pieredze tautsaimniecībā un finanšu jomā. "Viņš kā prezidents mūsu valstij būs labāks, man nav par viņu nekādu šaubu," viņa teica.

Grigule pieļāva, ka Zaļā partija otrdien varētu nolemt būt vienota balsojumā par Valsts prezidentu. Brigmanis atteicās komentēt, vai prezidents tiks ievēlēts pirmajā kārtā.