Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Biļešu serviss" apstrīdējis Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības konkursa rezultātus [papildināts]

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

SIA "Biļešu serviss" iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) par Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) izsludinātā Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības konkursa rezultātiem, vēsta kompānijas pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka "Biļešu serviss" iesniegumā IUB norāda, ka SIA "Biļešu paradīze", kas tika atzīta par uzvarētāju konkursā, piedāvājums ir nepamatoti lēts.

Tāpat "Biļešu servisa" pārstāvji atzīmē, ka LNKC kļūdaini vērtējis "Biļešu paradīzes" finanšu piedāvājumu un nesniedz "Biļešu servisam" informāciju par tā piedāvājuma vērtējumu saimnieciski visizdevīgākā iepirkuma kvalitātes kritērijos.

Pēc "Biļešu servisa" pārstāvju paustā, ja LNKC piedāvājumu vērtēšanas gaitā būtu ievērojis Publiskā iepirkuma likuma prasības, "Biļešu paradīzes" piedāvājums būtu noraidāms un "Biļešu serviss" ar lielāku piešķirto punktu skaitu konkursā būtu ieguvis tiesības slēgt līgumu.

"Biļešu servisa" valdes locekle Līga Rubine min, ka konkursa uzvarētāja piedāvājumā vairāki pakalpojumi tiek piedāvāti par 0 eiro, neņemot vērā ne personāla, ne tehniskā nodrošinājuma izmaksas. Piemēram, "Biļešu paradīze" piedāvājumā 0 eiro cenu norādījusi tādās sadaļās, kā biļešu elektroniskās kontroles uzraudzības personāla izmaksas, izbraukumu tirdzniecības pakalpojuma nodrošināšanas izmaksas, kā arī biļešu un ielūgumu sagatavju cenas.

Viņa atzīmē, ka 0 eiro cena šajos kritērijos nespēj segt kaut minimālākās darbaspēka izmaksas, tostarp izmaksas, kas saistītas ar darbinieku sociālo aizsardzību un tiesībām. "Šāda nepamatoti lēta cena pārkāpj piemērojamos darba tiesību un darba aizsardzības standartus un ir pamats piedāvājuma noraidīšanai," pauž Rubine.

Tāpat viņa skaidro, ka, vairākās sadaļās norādot cenu 0 eiro, "Biļešu paradīze" piedāvājums būtībā "salauž" konkursa uzvarētāja noteikšanai paredzēto matemātisko formulu, kura acīmredzami nav paredzēta gadījumam ar 0 eiro cenu, tādējādi visi citi piedāvājumi neatkarīgi no to summas ir vērtējami ar 0 punktiem, kas nav samērīgi. Tāpat "Biļešu serviss" nav saņēmis pieprasīto informāciju par tā piedāvājuma vērtējumu saimnieciski visizdevīgākā iepirkuma kvalitātes kritērijos.

Izvērtējot visus faktorus, "Biļešu serviss" iesniedzis IUB lūgumu atcelt atklātā konkursa "XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanas pakalpojums" rezultātus un atkārtoti vērtēt iesniegtos piedāvājumus.

LNKC lūgs IUB maksimāli ātri izskatīt sūdzību par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības iepirkuma rezultātiem, lai varētu uzsākt biļešu tirdzniecību, informē LNKC pārstāve Linda Ertmane.

Jau vēstījām, ka LNKC iepirkumā par Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecības un biļešu elektroniskās kontroles nodrošināšanu par uzvarētāju tika atzīta "Biļešu paradīze".

Iepirkumam bija pieteikušies divi pretendenti - "Biļešu paradīze" un "Biļešu serviss". "Biļešu paradīzes" piedāvājums atzīts par saimnieciski izdevīgāko.

Jau konkursa gaidā "Biļešu serviss" iesniedza sūdzību IUB par atsevišķiem iepirkuma nolikuma nosacījumiem. IUB atzina, ka LNKC ir tiesības prasīt nepieciešamos kvalitātes kritērijus, līdz ar to sūdzība tika noraidīta.

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks Rīgā no 2023.gada 30.jūnija līdz 9.jūlijam, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas 150 gadu jubileja. Svētkus organizē LNKC.

"Biļešu serviss" 2021.gadā strādāja ar 362 003 eiro apgrozījumu, kas ir par 37,7% mazāk nekā gadu iepriekš, kamēr uzņēmuma zaudējumi saruka 2,2 reizes - līdz 175 262 eiro. "Biļešu serviss" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 28 450 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma īpašnieks ir Igaunijas "Piletilevi".

Savukārt uzņēmuma "Biļešu paradīze" apgrozījums 2021.gadā bija 1,036 miljoni eiro, kas ir par 17% vairāk nekā 2020.gadā, kā arī uzņēmums gadu noslēdza ar 209 011 eiro peļņu pretēji zaudējumiem gadu iepriekš. "Biļešu paradīze" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 37 500 eiro. 2020.gada februārī par "Biļešu paradīzes" vienīgais īpašnieks ir AS "Delfi".