Ķermeņa valodas eksperte Putina uzrunā saskata slēptas dusmas un spītu

© Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, sakot runu Uzvaras dienas parādē Maskavā, izrādījis agresīvu spītu, dodot mājienus par trešo pasaules karu, tomēr tajā bijis maz oratora mākslas, norāda ķermeņa valodas eksperte, raksta "mirror.co.uk".

Krievijas līderis uzstājās Uzvaras dienas parādē Maskavā, kur valsts svinēja Vācijas sakāvi ar krāšņām izrādēm un militārā spēka demonstrēšanu - parāde ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem notikumiem Putina gandrīz 25 valdīšanas gados.

Savas runas laikā viņš izteica arvien vairāk draudu Rietumiem, sakot, ka Krievijas spēki ir "vienmēr gatavi". Putins arī izteica vēl vienu asu atgādinājumu par Krievijas kodolieroču spēku, atsaucoties uz Krievijas un Rietumu saspīlējumu, kas nu jau ir sasniedzis augstāko līmeni kopš aukstā kara laikiem.

"Krievija darīs visu, lai novērstu globālu konfrontāciju, taču neļaus nevienam mūs apdraudēt," viņš sacīja, piebilstot: "Mūsu stratēģiskie spēki vienmēr ir kaujas gatavībā."

Ķermeņa valodas eksperte Džūdija Džeimsa intervijā laikrakstam "The Mirror" norādīja, ka viņa runā ir “mājieni” un “smalkas dusmu un spīta pazīmes”.

Viņa sacīja: "Viņa rokas ir novietotas kā ķepas uz leju, viņa paātrinātā mirkšķināšana ir mājiens par iekšējām emocijām, piemēram, dusmām, un, kad viņš saka - mēs neļausim nevienam mūs apdraudēt, ir izteikti smalki draudi, kuros jūtams liels spīts.”

"Putins, tuvojoties runas noslēgumam, sakopo enerģiju, sakopo savus vārdus un izmanto daudz izteiktāku izrunu ar balsi, kas paceļas līdz kliedzienam, taču viņa ķermeņa valoda nesaistās ar tradicionālā kara laika līdera izskatu, neskatoties uz militārā spēka izrādīšanu, kas notiek ap viņu,” piebilda eksperte, norādot uz Putina vājumu.

Taču tajā pašā laikā Džeimsa uzsver, ka Putina retorika ir jau “pierasta”, ņemot vērā, ka viņš cenšas iedvesmot krievu tautu stāties pretī Rietumiem. "Putina vārdiem šeit vajadzētu būt agresīviem un uzkurinošiem, taču viņa sniegums ir pārsteidzoši mierīgs cilvēkam, kurš svin savu piekto pilnvaru termiņu un šobrīd apgalvo, ka iedvesmo savu valsti aizstāvēties no pārējās pasaules uzbrukumiem," viņa sacīja.

"Šeit ir maz oratora mākslas, tikai nolasīts scenārijs. Viņš nepaceļ galvu un neskatās acīs, lai iedvesmotu auditoriju, tā vietā tās paliek vērstas lejup, lasot tekstu, un, kad acis uz īsu brīdi paceļas, šķiet, ka tās nofiksējas vienā vietā,” eksperte piebilst.

Putins Otrā pasaules kara uzvaru centās izmantot savām ambīcijām, sakot, ka “Uzvaras diena vieno visas paaudzes”. Viņš sacīja: "Mēs ejam uz priekšu, paļaujoties uz mūsu gadsimtiem senajām tradīcijām, un esam pārliecināti, ka kopā mēs nodrošināsim brīvu un drošu Krievijas nākotni."

Putins arī apsveica Ukrainā karojošos karavīrus par viņu drosmi un apsūdzēja Rietumus "reģionālo konfliktu, starpetnisko un starpreliģiju nesaskaņu vairošanā un mēģinājumos ierobežot suverēnus un neatkarīgus globālās attīstības centrus".