Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Latvijā

"Brain Games": Sākoties rudenim, cilvēki arvien biežāk izvēlas sarežģītākas galda spēles

© Oksana Džadana/ F64

Baltijas valstīs, pretstatā pasaulē vērojamajām tendencēm, galda spēļu tirdzniecībā kritums pēc Covid-19 pandēmijas nav vērojams, aģentūrai LETA atzina SIA "Brain Games" valdes locekle Svetlana Grasmane.

Viņa norādīja, ka galda spēļu tirgotāji pasaulē ir pauduši, ka līdz ar cenu kāpumu pārdošana vairs nav pandēmijas gadu līmenī, kad galda spēļu industrija piedzīvoja pamatīgu uzplaukumu, taču Baltijā pagaidām šāda tendence nav novērota. "Ir tieši pretēji - redzam, ka daudzi pandēmijas laikā ir atklājuši galda spēles," sacīja Grasmane.

Kompānijas pārstāve arī atzīmēja, ka, sākoties rudenim, āra un ātro kāršu spēļu vietā cilvēki arvien biežāk sāk izvēlēties sarežģītākas galda spēles.

Tāpat viņa minēja, ka pandēmijas laikā populāras kļuva divu spēlētāju spēles, kā arī izlaušanās spēlēs, kuru mērķis ir atrast izeju, risinot dažādus prāta uzdevumus, un kuras var spēlēt gan vienatnē, gan plašākā lokā, bet, ierobežojumiem mazinoties, atkal populāras kļuva viesību spēles dažādām kompānijām.

Grasmane arī atzīmēja, ka 2022.gads "Brain Games" finansiāli pagaidām ir bijis labs, neskatoties ne uz augošām cenām, ne karu Ukrainā. "Turpinām savu izaugsmi," viņa teica, piebilstot, ka uzņēmumam aktīvākie gada mēneši vēl ir tikai priekšā, jo novembrī un decembrī iedzīvotāji gatavojas Ziemassvētkiem.

Kompānija "Brain Games" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 71 120 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmums 2021.gadā strādāja ar 3,135 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 19,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt "Brain Games" peļņa pieauga par 25,6% - līdz 375 431 eiro. "Brain Games" vienīgais īpašnieks ir Egils Grasmanis.