Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Ekonomikas ministra padomniecei pirms trīs gadiem piespriests administratīvais arests par braukšanu

© Ekrānšāviņš no video

Ekonomikas ministra Ralfa Nemiro (KPLV) padomniecei Beatai Jonitei pirms trīs gadiem piespriests administratīvais arests par braukšanu dzērumā.

Portāls "Tvnet.lv" vēsta, ka sieviete savā "YouTube" kanālā 2017.gadā ievietojusi video, kurā stāsta par savu sodīšanu.

Lūgta komentēt video, Jonite "Tvnet.lv" pastāstīja, ka šis notikums ir tāla pagātne un viņai par notikušo joprojām ir milzīgs kauns.

Viņa norādīja, ka cilvēki mēdz pieļaut kļūdas, sevišķi jaunībā. Tāpat sieviete norādījusi, ka pēc notikušā piedalījās arī kampaņā par atbildīgu alkohola lietošanu.

Jonite "Tvnet.lv" uzsvērusi, ka video netaisās slēpt, jo neesot jēgas bēgt no pagātnes. Tāpat, šo atgadījumu nevar izmantot pret viņu, jo pati par to publiski ir pastāstījusi.

Publiski pieejamais Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas spriedums liecina, ka jaunā sieviete 2016.gada 3.aprīlī plkst.5.26 Rīgā pa Upes ielu vadīja automašīnu "Renault Captur" atrodoties 1,21 promiļu reibumā, noskaidroja aģentūra LETA.

Jauniete lietas izskatīšanas laikā paskaidroja, ka pilnībā piekrīt protokolā norādītajam, savu vainu administratīvā pārkāpuma izdarīšanā atzina. Tāpat viņa atzinusi, ka rīkojās nepareizi un izdarīto nožēloja.

Tiesa viņai piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Jonite dzimusi 1995.gada augustā. Pārkāpuma izdarīšanas brīdī viņai bija 20 gadus veca.