Nosaukti Ukrainas iebrukuma Kurskā trīs mērķi

© Pixabay.com

Jau sesto dienu turpinās vērienīgā Ukrainas ofensīva Kurskas apgabalā, kuru Krievijas Federācijai neizdodas apturēt. Kijiva, uzsākot šo operāciju, īstenoja trīs mērķus, ziņo Francijas starptautiskā ziņu aģentūra, atsaucoties uz kādu anonīmu augsta ranga Ukrainas amatpersonu, raksta dialog.ua.

Avots apgalvo, ka Ukraina neplāno ieņemt Krievijas teritorijas operācijas laikā Kurskas apgabalā - galvenie mērķi ir vājināt Krievijas armiju, pagarināt fronti, kā arī destabilizēt iekšējo situāciju.

"Mūsu mērķis ir izretināt ienaidnieka spēkus, nodarīt viņam maksimālus zaudējumus un destabilizēt situāciju Krievijā, jo viņi nespēj aizsargāt savu robežu," sacīja Ukrainas amatpersona.

Ukrainas operācija, kas satrauca Krieviju un pasauli, sākās naktī uz 6. augustu, kad Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās izlauzties cauri robežai un iekļūt Kurskas apgabalā. Kamēr progresīvās mobilās vienības ātri virzījās uz priekšu, tām sekoja rezerves, kas pārņēma kontroli pār apdzīvotām vietām.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko 10. augustā publiski paziņoja, ka Ukrainas bruņotie spēki ir iegājuši 30 līdz 35 km dziļumā Krievijas teritorijās, un 11. augustā informāciju apstiprināja Krievijas Aizsardzības ministrija, paziņojot par militārām operācijām netālu no apdzīvotām vietām 30 km attālumā no Ukrainas robežām.

Tikai dažas dienas pēc operācijas sākuma Ukrainas prezidents Volodomirs Zelenskis atzina ofensīvas faktu, sakot, ka Ukraina "aizved karu uz agresora teritoriju", lai gan Ukrainas armija pati nesniedz informāciju par operācijas gaitu.

"Operācija parādīja, ka mēs varam doties uzbrukumā un virzīties uz priekšu," norādīja Ukrainas avots, tomēr tas nesniedza skaidru atbildi, vai Ukraina grasās pārņemt savā kontrolē Kurskas atomelektrostaciju. "Redzēsim, kā attīstīsies operācija Kurskā, bet mēs noteikti neradīsim problēmas kodoldrošībai," sacīja amatpersona.