Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Garīdznieku dumpis. Mācītāji atklāti par problēmām baznīcā

© Publicitātes foto

Skaļa un daudziem spilgtiem izsaucieniem piepildīta bija 12. marta pievakarē notikusī diskusija Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) draudzes namā Rīgā, Torņakalna ielā 5.

Mācītāji pat piesauc velna vārdu

Sākotnēji demokrātisko luterāņu konfesijas godu ir aptraipījuši pēdējā laikā notikušie skandāli, daudzu mācītāju aiziešana un neiecietība pret atšķirīgo. Kā apgalvo mācītāji, šobrīd baznīcu zog velns, jo tolerances vietā tiek sēta sašķeltība. Kā stāstīja LELB virsmācītājs Linards Rozentāls: «Tā baznīca, kas tika atjaunota līdz ar tautas Atmodu 80. gadu beigās, atvērta uzskatos, uz Rietumu kristietības vērtībām balstīta - pakāpeniski izzūd.»

26. februārī 14 luterāņu mācītāji izplatīja publisku vēstījumu par situāciju Latvijas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, kritiski vērtējot amata brāļu neiecietību un citāda viedokļa paudēju apspiešanu, kas rezultējusies ar Jura Rubeņa aiziešanu no mācītāja amata. Vēstījumā norādīts, ka baznīcai būtu jābūt drošai un ikvienam pieejamai vietai un videi, kura sniedz daudzveidīgas iespējas, formu un saturu, lai visi kļūtu mīlošāki, atvērtāki, patiesāki un līdzsvarotāki - augtu garīgi, emocionāli, attīstītu savu domāšanu un mācītos veidot veselīgākas attiecības ar sevi un citiem.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv