Rīgas dome atradusi, kam bezatlīdzības lietošanā nodot Rīgas Valdorfskolas ēku

© f64.lv, Oksana Džadana

Bijušo Rīgas Valdorfskolas ēku Baltajā ielā plāno atvēlēt Ukrainas bēgļu bērnu vajadzībām, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

LETA jau ziņoja, ka Rīgā pabeigti Rīgas Valdorfskolas ēkas Kalnciema ielā 160C renovācijas darbi un skola pārcēlusies no ēkas Baltajā ielā 10.

Kā skaidroja Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA), tiek gatavots Rīgas domes lēmums par vecās skolas ēkas nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Ukrainas-Latvijas zinātnes un izglītības, sporta un kultūras centrs "Volia.lv"" ar mērķi atbalstīt izglītību Ukrainas civiliedzīvotāju bērniem un jauniešiem, kas šobrīd dzīvo Latvijā, kā arī veicināt viņu un viņu vecāku iekļaušanos un pilsonisko līdzdalību Latvijas sabiedrībā.

Tostarp biedrība varētu šajā ēkā rīkot dažādus pasākumus, latviešu un ukraiņu valodas un kultūras kursus, meistarklases un neformālās izglītības aktivitātes, piemēram, teātra pulciņus, instrumentu spēles, deju un dziedāšanas nodarbības un priekšnesumus, kā arī sporta pasākumus.

Tāpat šajā ēkā varētu notikt dienas nometnes, psihologa nodarbības, semināri un diskusijas.

Biedrība norādījusi, ka ēkā plānots izvietot arī Starptautisko ukraiņu skolu pēc tās akreditācijas Latvijā.

Šajā ēkā plānots rīkot aktivitātes, kas veicinātu nevalstisko organizāciju, pašvaldības un valsts iestāžu sadarbību Ukrainas iedzīvotāju atbalstam Latvijā.

Par ēkas nodošanu jālemj Rīgas domei.

Kā liecina "Firmas.lv" pieejamā informācija, biedrība "Ukrainas-Latvijas zinātnes un izglītības, sporta un kultūras centrs "Volia.LV"" reģistrēta šī gada 2. februārī.

Latvijā

Valdība 30.augustā slēgtajā daļā vienojās, ka valstij pēc "airBaltic" sākotnējā publiskā akciju piedāvājuma (IPO) kompānijas kapitālā jāsaglabā vismaz 25% plus viena akcija. Tāpat tika lemts, ka "airBaltic" pamatkapitālu samazinās par 571,293 miljoniem eiro līdz 25,179 miljoniem eiro, kā arī vienkāršos esošo uzņēmuma akciju struktūru. Visu A, B un C kategoriju akciju nominālvērtību samazinās līdz desmit centiem un 571,293 miljonus eiro novirzīs iepriekšējo gadu uzkrāto zaudējumu segšanai. Tāpat notiek sarunas par stratēģiskā investora piesaisti, kas akcijas varētu iegādāties gan pirms IPO, gan tā laikā. Biznesa ziņu aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz informētiem avotiem, vēstīja, ka Vācijas nacionālā aviokompānija "Lufthansa" apsver iespēju iegādāties "airBaltic" akcijas pirms lidsabiedrības plānotā IPO. Sarunas ir agrīnā stadijā, un lēmums par investīcijām vēl nav pieņemts, norādījuši avoti, kas vēlējušies palikt anonīmi. "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss intervijā ziņu aģentūrai LETA uzsver, ka nevar runāt par valdības sēdē lemto.

Svarīgākais