Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Par smagu darbu Latvijas cietumos kapelāni saņem 600 euro "uz rokas"

Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP) ir izsludinājusi konkursu uz trim brīvām cietuma kapelānu vietām - Valmieras cietumā, Cēsu Audzināšanas iestādē nepilngadīgajiem un Brasas cietumā Rīgā. Par pilnas slodzes darbu cietuma kapelānam sola maksāt aptuveni 600 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Baznīcā norādīja, ka cietumā atrodas daudz katoļticīgo, citādi ticīgo un ateistu, un "Jēzus identificējas ar katru no viņiem, tos nešķirojot".

Attēlam ir ilustratīva nozīme / Raitis Plauks/ F64 Photo Agency

"Lai palīdzētu šiem cilvēkiem atveseļoties un ieguldītu sabiedrības kopējā labuma un drošības vairošanā, ir ļoti nepieciešama Kristumticīgā pozitīva atbilde, profesionāla garīga vadība, saprotoša klātbūtne un sakramenti, ko var sekmēt pastorālais kalpotājs - kapelāns," teikts sludinājumā.

"Kapelāna darbs ir psiholoģiski smags - astoņas stundas dienā. Tāpat dažkārt jāstrādā arī brīvdienās. Kapelāni veic pastorālas sarunas ar ieslodzītajiem, tostarp uz mūžu notiesātajiem, konsultē, uzklausa grēksūdzi. Tā nav vienkārša tikšanās ar garīdznieku, bet padziļināts kapelāna darbs," uzsvēra pārvaldē.