"Hanzas maiznīcas" noslēdz vienošanos par Latvijā audzētu rudzu miltu piegādi

A/s Hanzas maiznīcas vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs (no labās) kopā ar a/s Rīgas dzirnavnieks valdes locekli Žilvinu Pakelti apmeklēja zemnieku saimniecību Klidziņa, kur viņus uzņēma saimniece Laima Klidziņa © Publicitātes foto

A/s Hanzas maiznīcas vienojusies ar a/s Rīgas dzirnavnieks par vietējo miltu piegādi, kas samalti tikai no Latvijā izaudzētu rudzu graudiem.

A/s Hanzas maiznīcas vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs kopā ar a/s Rīgas dzirnavnieks valdes locekli Žilvinu Pakelti apmeklēja arī vairākas saimniecības, kurā tiek audzēti rudzi, no kuriem jaunajā sezonā tiks iegūti milti. Viena no šādām saimniecībām bija z/s Klidziņa un zemniece Laima Klidziņa, kas specializējusies rudzu audzēšanā jau daudzus gadus.

A/s Hanzas maiznīcas vadītājs un valdes loceklis Uģis Mihņevičs norāda, ka jau līdz šim sadarbojušies ar vietējiem miltu ražotājiem, kas piegādāja miltus no vietējiem graudiem. Šobrīd uzņēmums sper soli tālāk un ir vienojies ar a/s Rīgas dzirnavnieks par šo miltu izcelsmes izsekojamību, kas ļauj noteikt, kurā Latvijas saimniecībā graudi ir izaudzēti, tādā veidā nodrošinot, ka katrs ražotnē izceptais maizes kukulis nāk no vietējiem laukiem.

Kuršu rudzu maize ir pirktākā rudzu maize Latvijā, un Hanzas maiznīcas to saražo ap 4,5 miljonu kukulīšu gadā. Uzņēmumam Hanzas maiznīcas rudzu miltus piegādā a/s Rīgas dzirnavnieks. Tās valdes loceklis Žilvins Pakeltis atzīst, ka senās rudzu audzēšanas tradīcijas ļauj izaudzēt labas kvalitātes graudus un iegūt augstas kvalitātes rudzu miltus. Kompānija sadarbojas ar vairāk nekā 30 saimniecībām Latvijā, kas audzē rudzus un var garantēt to augsto kvalitāti. Viņš norāda, ka audzēt graudus vietējai maizei ir augstākais novērtējums zemniekiem un motivācija to darīt arī turpmāk, nevis pārdot graudu eksportam uz ārvalstīm.

Hanzas maiznīcas plāno līdzīgu vienošanos noslēgt ar pārējiem piegādātājiem par citiem miltu veidiem.



Svarīgākais