Nu kurš tad nezina piparmētru – aromātiskā tējā, kādā spirdzinošā kokteilī, modē nākušajā piparmētru sīrupā, kā neiztrūkstošu piedevu dažādu desertu garšas buķetes pilnīgošanai... Nu, bet piparmētra vienā īsti vasarīgā, gaisīgi valdzinošā kūkā? Pamēģinām!
SASTĀVDAĻAS:
Pamatnei: 100 g vafeļu ar šokolādes pildījumu
50 g sviesta
nedaudz piparmētru lapiņu
Krēmam: 500 ml saldā krējuma
3 ēdamkarotes želatīna
4 olu dzeltenumi
sauja piparmētru lapiņu
Rotāšanai: saputots saldais krējums ar vanilīncukuru vai plombīra saldējums
rīvētas šokolādes skaidiņas
PAGATAVOŠANA:
- Vafeles saberž, sajauc ar mīkstu sviestu un sasmalcinātām piparmētru lapiņām. Samīca viendabīgā masā
- Masu liek ietaukotā veidnē, piespiežot vienmērīgi izlīdzina. Iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī cep 200 grādos apmēram 15 minūšu.
- Piparmētru lapiņas liek katliņā, pārlej ar 200 ml salda krējuma, uzvāra un sablenderē. Atdzesē.
- Uzkarsē pāri palikušo krējumu, tam pievieno uzbriedinātu želatīnu.
- Olu dzeltenumus saputo, liek karstā ūdens peldē un putojot pielej saldo krējumu.
- Turpina karsēt un putot, līdz krēms nedaudz sabiezē.
- Bļodu ar karsto krēmu liek ledusaukstā ūdens peldē un turpina putot. Atdzesē.
- Olu un saldā krējuma masai pa daļām piejauc atdzesēto krējumu ar piparmētrām.
- Recēt sākušo masu liek uz izceptās pamatnes un vairākas stundas atdzesē ledusskapī.
- Kūku rotā ar putukrējumu vai plombīra saldējuma bumbu. Pārkaisa ar rīvētas šokolādes skaidiņām.