Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Pānots, ka studentiem vakcinācijas sertifikātus vairs neprasīs, izņēmums - topošie ārsti

© Mārtiņš ZILGALVIS, F64 Photo Agency

Veselības ministrija (VM) rosina turpmāk nepiemērot vakcinācijas pret Covid-19 prasības koledžās un augstskolās studējošajiem, liecina saskaņošanai iesniegtie grozījumi noteikumos par epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai.

VM skaidro, ka patlaban izglītības sektorā vairs netiek noteiktas īpašas vakcinācijas prasības, līdz ar to nav pamata šādu prasību attiecināt arī uz studējošajiem.

Tādējādi grozījumu projekts paredz noteikt, ka turpmāk koledžās un augstskolās studējošajiem vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts būs nepieciešams tikai, lai piedalītos studiju programmas praksē vai praktiskās daļas apguvē tematiskajā jomā "Veselības aprūpe", ja attiecīgā izglītības iestāde ir pieņēmusi lēmumu par sertifikāta nepieciešamību.

VM arī rosina uz nākamo gadu pagarināt noteikumos ietverto atļauju attālināti īstenot individuālās konsultācijas mācību priekšmetos (kursos), kuros izglītojamiem 2022./2023.mācību gadā ir paredzēti valsts pārbaudes darbi izglītības pakāpes noslēgumā.

Rosināts arī paplašināt to klašu loku, kam izglītības process īstenojams tikai klātienē, gan izņemot gadījumus, kad klase atrodas karantīnā. Ja iepriekš tāds regulējums attiecās uz 1.-3.klasi, tad piedāvāts to noteikt no 1. līdz 6.klasei.