Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jauniešu koris "Kamēr..." meklē jaunus dalībniekus visās balsu grupās

Sākot jauno 2011/2012 koncertsezonu, jauniešu koris Kamēr... , daudzu starptautisku konkursu laureāts, inovatīvu kormūzikas projektu iniciators un aizsācējs kā Latvijā, tā arī pasaulē , aicina dziedāt gribētājus pieteikties dalībai šajā kolektīvā.

Noklausīšanās notiks 4.septembrī un 5.septembrī pulksten 18:15 Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā (Raiņa bulvārī 8).

Interesentiem vēlams pieteikties pa e-pastu uznemsana@dziedu.com, norādot vārdu, uzvārdu un ja iespējams, balss grupu un dienu, kurā vēlaties nākt uz noklausīšanos.

Jauniešu koris Kamēr..., ko 1990. gadā Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā dibināja un līdz šodienai vada diriģents Māris Sirmais, vienmēr bijis kolektīvs, kurā amatierkolektīviem raksturīgā degsme un radošais gars mijas ar augstu profesionalitātes latiņu, tādēļ arī bijis iespējams plūkt laurus prestižākajos kormūzikas konkursos gan Eiropā, gan pasaulē. Tāpat koris uzstājies kopā ar virkni izcilu kolektīvu, solistu un diriģentu. Īpaši korim Kamēr... mūziku rakstījuši virkne pasaulē pazīstamu komponistu, tajā skaitā Gija Kančeli, sers Džons Taveners, Džons Luters Adams, Leonīds Desjatņikovs, Pēteris Vasks, Ēriks Ešenvalds un citi.

Klausītājiem Latvijā atmiņā paliekoši bijuši kora pēdējo piecu gadu laikā realizētie projekti - Pasaules Saules dziesmas, Mīlas madrigāli un Ziemassvētku leģenda. Arī jaunajā sezonā Kamēr... neliks saviem atbalstītājiem vilties un jau sākts sagatavošanās darbs pie jauniem projektiem, kas pie skatītājiem/klausītājiem nonāks 2012. gada sākumā.