Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Kultūra \ Mūzika

Koris "Kamēr…" ieguvis galveno balvu Tolosas Starptautiskajā koru konkursā

© Tolosas Starptautiskais koru konkurss

Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas "Ave sol" jauniešu koris "Kamēr..." tā galvenā diriģenta un mākslinieciskā vadītāja Aivja Gretera vadībā savu 29. sezonu ir sācis ar spožu uzvaru Tolosas Starptautiskajā koru konkursā Spānijā, kurā bija uzaicināts piedalīties īpašās 50. jubilejas balvas izcīņā. Jauniešu koris "Kamēr..." konkursā ne vien ieguvis Grand Prix, bet arī skatītāju simpātiju balvu, kā arī izvirzīts dalībai nākamajā Eiropas Grand Prix (EGP) 2019. gadā Areco, Itālijā.

Līdztekus dalībai konkursā koris sniedza koncertus arī vairākās Basku Zemes pilsētās - Esteiā, Lazkao, Pamplonā un Zaraucā - izpelnoties īpašu atzinību un publikas mīlestību par Latvijas un Baltijas komponistu mūzikas atskaņojumiem.
Jaunais "Kamēr..." mākslinieciskais vadītājs Aivis Greters galvenā diriģenta pienākumus pilda kopš 2018. gada septembra. Bakalaura grādu kora diriģēšanā viņš ieguvis 2017. gadā Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā prof. J. Lindenberga un asoc. prof. A. Veismaņa klasē. Pilnveidojis prasmes Stokholmas Karaliskajā mūzikas akadēmijā Zviedrijā. Šobrīd viņš turpina simfoniskā orķestra diriģēšanas studijas JVLMA asoc. prof. M. Ozoliņa vadībā.
Kopš dibināšanas jauniešu koris "Kamēr..." guvis uzvaras vairāk nekā 100 starptautiskos konkursos un ir daudzkārtējs Vispārējo Latviešu dziesmu un deju svētku koru konkursa laureāts. Dziedātājus konkursam sagatavot palīdzējuši kora vokālie pedagogi Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ansis Sauka un Edgars Skarbulis, kā arī kormeistars Patriks Kārlis Stepe.