Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide

Grupa "PeR" atklās starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otro pusfinālu

© F64

Pēc mēneša, 16.maijā, Zviedrijā norisināsies 58.starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa otrais pusfināls, kurā Latvijas dalībnieki "PeR" uzstāsies kā pirmie, izpildot savu atraktīvo dziesmu "Here We Go".

Latvijas Televīzija Pašreklāmas redaktore Laura Brokāne aģentūru LETA informēja, ka izlozē tika noskaidrots, ka Latvijas pārstāvji piedalīsies otrā pusfināla pirmajā daļā, un šova producents, novērtējot atraktīvo grupu, izvēlējās, ka dziesma "Here We Go" otrajā pusfināla šovā izskanēs pirmā.

Grupas "PeR" mūziķi nebēdā par to, ka viņiem nāksies uzstāties kā pirmajiem, jo viņiem bieži gadījies, ka dažādos konkursos nākas uzstāties kā pirmajiem, tādēļ "PeR" to uztver kā labu zīmi.

Šonedēļ Rīgā atkal ieradīsies zviedru horeogrāfe Adrienna Objorna, kura veiks pēdējās korekcijas grupas priekšnesumā, stāstīja Brokāne.

"PeR" uznācienam Malmē ir pievienojies vēl viens dalībnieks - Lauris Valters, kurš iepriekš darbojies grupā "Ēnas". "PeR" priekšnesums būs dzīvs un dabīgs numurs bez iestudētām zēnu grupas mākslīgām kustībām. Gaidāmajā priekšnesumā ietverti arī vairāki elementi, kas līdz šim Eirovīzijā nav bijuši, bet pagaidām tie vēl tiek turēti noslēpumā.

Saistībā ar dalību Eirovīzijā grupas mūziķi jau snieguši vairākās intervijas ārvalstu medijiem, bet jau šajā nedēļas nogalē viņi dosies uz Londonu, lai piedalītos Eirovīzijas popularizēšanas pasākumā, kur būs ne tikai konkursa dalībnieki, bet arī lielākie Eiropas mediju pārstāvji, tostarp "BBC". Grupa ir uzaicināta piedalīties arī Igaunijas dienās, kas Eirovīzijas konkursa laikā notiks Malmē. Īpaši gatavotajā programmā piedalīsies tikai Igaunijas, Zviedrijas un Latvijas pārstāvji.

Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pusfināli Zviedrijas pilsētā Malmē paredzēti 14.maijā un 16.maijā, bet fināls - 18.maijā.