Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šovakar notiks Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa fināls

Šovakar Zviedrijas pilsētā Malmē norisināsies 58. starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa fināls.

Finālā piedalīsies kopumā 25 valstis - desmit no katra pusfināla un piecas lielvalstis.

No pirmā pusfināla Eirovīzijas finālā tiks pārstāvēta Lietuva, Igaunija, Moldova, Īrija, Baltkrievija, Dānija, Krievija, Beļģija, Ukraina un Nīderlande, bet no otrā pusfināla - Gruzija, Malta, Armēnija, Grieķija, Norvēģija, Azerbaidžāna, Ungārija, Somija, Rumānija un Islande.

Finālā uz skatuves pievienosies arī tā saucamais lielais piecinieks - Francija, Itālija, Vācija, Spānija, Lielbritānija un konkursa rīkotājvalsts Zviedrija.

Neskatoties uz to, ka Latvijas dalībniekiem - grupai "PeR" - ar savu uzstāšanos neizdevās iekļūt konkursa finālā, Latvijas dalībnieki finālā varēs balsot par sev tīkamajiem izpildītājiem. Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību.

Kā norāda bukmeikeri vislielākās izredzes uzvarēt ir Dānijas pārstāvei Emelijai de Forest ar dziesmu Only Teardrops, kā arī  Ukrainas pārstāvei Zlatai Ogņevičai ar dziesmu Gravity un Norvēģijas pārstāvei  Margaretai Bergerei ar dziesmu  I Feed You My Love.

Šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā līdzekļu trūkuma dēļ nepiedalās Bosnija un Hercegovina, Polija, Slovākija, Portugāle, konkursā nepiedalās ar Turcija.

Zviedrijai konkursa rīkošana šogad izmaksā ap 14,5 miljonus eiro, bet 2012. gadā Azerbaidžānai Baku notikušais konkurss izmaksājis 780 miljonus eiro.

Konkursa fināls tiešraidē Latvijas Televīzijas 1.kanālā būs skatāms plkst.22. Tiešraide būs pieejama arī mājaslapā "www.ltv.lv".