Rūta Dūduma, Katō un citi aicina pieteikties muzikālo skolēnu nometnei

© publicitātes foto

Platforma “Skolēniem.lv” aicina bērnus un jauniešus vecumā no 10 līdz 15 gadiem, kuriem ir interese par mūziku un mūziķa profesiju, pieteikties radošajai dienas nometnei “Ceļš uz lielo skatuvi”.

Radošā nometne norisināsies no 22. līdz 24. jūlijam (plkst. 9.00 - 17.00) kultūrtelpā “Auss”. Nometnes laikā dalībniekiem būs iespēja piedalīties dažādās meistarklasēs ar tādiem pazīstamiem mūziķiem kā Katō, Dagni Roziņu un Robertu Memmēnu no grupas “Citi Zēni”, Rūtu Dūdumu, Marko Ojalu un citiem.

“Nometnes mērķis ir fokusēts uz skatuves mākslu, dziesmu komponēšanas pamatiem, pareizas elpošanas tehniku, ierakstu profesionālā skaņu ierakstu studijā, stilu un modi,” informē rīkotāji. “Nometne tiek organizēta, izmantojot neformālās izglītības principus, kas iekļauj sevī komandas saliedēšanās spēles, diskusijas, radošās darbnīcas/domnīcas u.c.”

Lai piedalītos nometnē, iepriekšēja muzikāla sagatavotība nav nepieciešama, taču gluži par velti šis prieks nav - dalības maksa ir 240 eiro. Lai pieteiktos nometnei, jāaizpilda pieteikuma anketa www.skoleniem.lv (sadaļā “Jaunumi”). Pieteikšanās līdz 15. jūlijam.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.