Rīgā koncertēs itāļu multiinstrumentālists Emiliano D’Auria

© Publicitātes foto

Latvijas Radio 1. studijā 25. oktobrī rudens koncertsērijā “Art of Riga Jazz” uzstāsies itāļu multiinstrumentālists Emiliano D’Auria, kurš primāri ir pianists ar plašu džeza vērienu. Rīgā tiks prezentēta gluži jauna koncertprogramma, kuras kodols būs topošais Emiliano kvinteta albums “The Baggage Room”.

Bruklinas “Bunker Studio” Ņujorkā ierakstītais albums “The Baggage Room” tiks izdots novembrī, un tajā bez paša Emiliano D’Aurias spēlē arī vairāki amerikāņu mūziķi - trompetists Filips Dizaks, saksofonists Daina Stīvenss, kontrabasists Riks Rosato un bundzinieks Kveku Sambrijs. Rīgā Emiliano gan uzstāsies savā itāļu mūziķu pamatsastāvā, kurā spēlē trompetists Luka Akvino, saksofonists Manuels Trabuko, kontrabasists Dario Mirandu un bundzinieks Ermano Barons.

Papildu jaunā albuma nedaudz eksperimentālas ievirzes džeza skaņdarbiem vieni no kolorītākajiem šā brīža Itālijas džezmeņiem piedāvās arī minimālistiski mistisku ceļojumu uz Norvēģijas salām, kur tika ierakstīts pagaidām jaunākais, piektais Emiliano D’Aurias kvinteta albums “First Rain”. Kā saka pats komponists, tad mūziķiem, ar kuriem viņš spēlē, piemīt kāda fantastiska īpašība - viņi lieliski spēj klausīties cits citā, kas uzstāšanās un improvizāciju laikā ļauj justies ļoti brīvi un katrreiz radīt unikāla koncerta atmosfēru.

Festivāla “Rīgas Ritmi” piedāvātā rudens koncertsērija “Art of Riga Jazz” Latvijas Radio 1. studijā norisināsies no 25. oktobra līdz 23. novembrim. Tās ietvaros uzstāsies arī poļu izcelsmes kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura ir filmmūzikas meistare un kuru uzskata par celmlauzi mūsdienu klasiskās mūzikas pasaulē, kā arī jaunā Eiropas džeza zvaigzne - itāļu pianiste un dziedātāja Frančeska Tandoi.

Izklaide

Profesionālā Eiropas bērnu un jauniešu filmu asociācija (ECFA) apbalvojusi režisora Reiņa Kalnaeļļa pilnmetrāžas animācijas filmu "Telmas ideālā dzimenīte", kas piedzīvoja pasaules pirmizrādi 29.starptautiskajā bērnu un jauniešu filmu festivālā "Schlingel", Vācijā, aģentūru LETA informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.

Svarīgākais