Jaunās grupas aicinātas pieteikties konkursam “Nemiera blice”

© Publicitātes foto

“Latvijā šobrīd trūkst iespēju jaunajiem un mazpazīstamajiem mūziķiem un grupām uzrunāt publiku klātienē, īpaši ārpus sociālajām platformām. Lai veicinātu mūzikas nozares ilgtspēju un attīstību, kultūras nams “Atmoda” izsludina konkursu “Nemiera blice 2025”, kas šādiem mūziķiem nodrošinās platformu uzstāties, iegūt jaunus klausītājus un pilnveidot savu muzikālo karjeru,” informē šīs izklaides vietas līderis Herberts Blumbergs jeb Herbe.

Konkurss norisināsies vairākos posmos, sākot ar 27 grupu atlasi no iesūtītajiem pieteikumiem. Tālāk sekos deviņi atlases koncerti, kuros katrā piedalīsies trīs dažādu žanru grupas. Šie koncerti notiks reizi divās nedēļās, sākot no oktobra, ar pusfināliem un finālu, kas plānoti jau 2025. gada pavasarī. Katrā koncertā grupa uzstāsies ar 20 minūšu programmu, un skatītājiem būs iespēja balsot par savu favorītu. Pusfinālos un finālā par saviem favorītiem balsos gan skatītāji, gan žūrija, kuras vērtējums veidos 50% no kopējā rezultāta. Pasākumus vadīs “Radio SWH Rock” raidījuma “Roka nemieri” vadītājs Ēriks Saksons.

Grupu pieteikšanās izsludināta līdz 1. oktobrim (pieteikuma anketu atradīsiet internetā). Par iegūstamajiem labumiem: uzvarētāji tiks pie 500 eiro vērtas dāvanu kartes mūzikas aparatūras iegādei un iespējas ierakstīt savu mūziku profesionālā ierakstu studijā. Papildu tam uzvarētājiem būs iespēja uzstāties festivālā “Rocktagons 2025”.

“Konkursa mērķis ir veicināt jauniešu un mazpazīstamo grupu izaugsmi, nodrošinot tiem platformu, kurā attīstīties un iegūt pieredzi. Tas palīdzēs ne tikai mūziķiem, bet arī klausītājiem, kuri varēs atklāt jaunus talantus un paplašināt savu muzikālo gaumi,” norāda rīkotāji. Jāpiebilst, ka caur “Nemiera blices” dzirnām izgājusi raibu raibā virkne dažādu grupu, no kurām daudzas vēlāk bijušas (un joprojām ir) manāmas arī uz lielajām skatuvēm.

Pēdējo “Nemiera blices” konkursu vinnēja “Aptiekas Bēru Orķestris” (finālā viņi pārspēja metālistus no grupas “Sxima”), kuriem šī uzvara bija labs stimuls un finansiālais atbalsts izdot debijas albumu, kas savukārt tika itin augstu novērtēts mūzikas cienītāju aprindās.

Izklaide

Ar koncertu Spīķeru koncertzālē 20. septembrī Latvijas Radio bigbends kopā ar jaunās paaudzes franču saksofonistu Batistu Erbēnu atklās jauno Amerikas džeza vakaru sēriju, godinot tādus meistarus kā Džons Koltreins, Kanonbals Aderlijs u.c., kā arī atskaņojot Batista Erbēna oriģinālkompozīcijas.

Svarīgākais