VAKARA ZIŅAS: Kā kļūt skaistākai, tuvojoties pavasarim. Diētu horoskopi

© Ilustratīva bilde

Pavasara vēsmas gaisā liek saviļņoties dvēselei, gribas uzvilkt košas drēbes, iet augstu paceltu galvu un lūkoties debesīs. Gribas būt skaistai, pievilcīgai, pamanāmai. Un, tieši tuvojoties pavasarim, vairāk aktualizējas arī diētu tēma. Kā kļūt slaidākai un skaistākai?

Uzreiz gan gribas oponēt – vai gan skaistums mērāms svara kilogramos? Lai atceramies krāšņās sievietes flāmu baroka gleznotāja Pītera Paula Rubensa gleznās! Bet dažādas diētas tagad ir modes tendence, un arī astroloģijai ir kas sakāms par veselīgu uzturu un svara jautājumiem. Tiesa, astroloģija ir ļoti precīza un individuāla mācība – konkrēts cilvēks konkrētā laikā un vietā, un visiem neder viss, tomēr ir atsevišķas lietas, ko varam ievērot gan pēc Mēness stāvokļiem, gan zodiaka zīmēm. Un tieši par šiem vispārējiem ieteikumiem šodien arī runāsim.

Kurām zodiaka zīmēm lielāks risks pieņemties svarā

Astroloģijā eksistē vispārējie zodiaka zīmju apraksti, un pastāv uzskats, ka lielākie «krājēji» ir Zemes stihijas zodiaka zīmes – Vērši, Mežāži un arī Jaunavas. Un tieši šo zīmju pārstāvjiem var rasties svara problēmas. Vērsīši ir dzīves baudītāji, un nereti viņus priecē «labs vīns un labs siers», pēc ilga saspringta darba gribas kārtīgi paslinkot, un, lūk, arī pa kādam liekam kilogramam uzrodas gluži nemanot. Viena no Jaunavu sūtībām ir ievērot un popularizēt veselīgu dzīvesveidu, bet kas notiek? Šīs zīmes pārstāvji nereti iesēžas grāmatveža vai jurista krēslā, un pēc laika liekie kilogrami ir klāt. Mežāži visam pieiet lēnīgi un pamatīgi, tostarp arī maltītēm, un tas pamatīgums pamazām uzkrājas. Taču pēc vienas, tā dēvētās Saules zīmes neko nevar skatīt vai apgalvot, ir jāredz astroloģiskā karte kopumā – kuras stihijas ietekme ir spēcīgāka un kādas ir citas planētu kombinācijas.

Ar svaru aizsargājas pret negatīviem cilvēkiem

Astroloģijā pastāv uzskats, ka svara pieaugumu var veicināt neizmantotais potenciāls un enerģija, arī tad, ja cilvēks dzīvē nedara to, kas viņam jādara. Iespaido arī psiholoģiski momenti, un svars kalpo kā aizsardzība pret skarbo ikdienu un negatīviem cilvēkiem. «Uzaudzēšu sev biezu ādu...»

Ja vēlaties notievēt, Mēness palīdzēs

Latviešiem, arī citām tautām, kopš senatnes svarīgs debess spīdeklis ir Mēness. Daudzi darbi un atveseļošanas pasākumi tika plānoti atbilstoši Mēness fāzēm un Mēness dienām (laiks no Mēness lēkta līdz rietam, kas nesakrīt ar diennakts ilgumu, dažkārt viena Mēness diena var ilgt divas dienas vai tikai dažas stundas). Šos Mēness ciklus var izmantot arī diētu un atslodzes dienu plānošanā.

Tāpat kā visās jomās, arī astroloģijā par diētām ir dažādi ieteikumi, un katram jāizmēģina, kurš tieši viņam ir efektīvākais.

Tradicionālā pieeja ir diētu plānot tad, kad Mēnesim sākas dilstošā fāze, pēc principa: no liekā atbrīvojamies, kad Mēness dilst, bet, ja vajag, lai iet labumā, tad procesu sākam, kad Mēness aug. Tāpat arī atslodzi var ieplānot uz Mēness fāžu maiņām – 12 stundas pirms un 12 stundas pēc jaunmēness vai pilnmēness iestāšanās.

Pēc Mēness dienu principa atslodzes vai diētas uzsākšanai vispiemērotākās ir 11. vai 27. Mēness diena. Vai arī laiks, kad Mēness atrodas Vērša, Jaunavas vai Svaru zīmē un dilstošā fāzē. (Visu vajadzīgo informāciju par Mēness fāzēm, zīmēm un dienām vienkopus var atrast žurnāla «Praktiskā Astroloģija» īpašajos kalendāros.) Lai efekts būtu lielāks, vēlams atrast tādu dienu, kad vienkopus sakrīt vairāki no minētajiem faktoriem.

Organismu labi attīrīt var arī ar badošanās kūri, bet te gan – nekādas pašdarbības vai eksperimentu. Šis process veicams mediķu uzraudzībā, turklāt atsevišķu slimību gadījumā tas var beigties ļoti slikti, lai neteiktu letāli. Tāpēc obligāti jākonsultējas ar ārstu.

Diētu horoskopi

Daži ieteikumi iedvesmai, kurā virzienā pamainīt vai ar ko papildināt savu ēdienkarti un ar kādām personības īpašībām jāstrādā. Jo, kā zināms, daudz kas no tā, kas notiek mūsu galvās, atsaucas arī uz organisma labsajūtu un svaru.    

Auns

Jā­at­tīs­ta pa­cie­tī­ba un mē­re­nī­ba. Jā­vai­rās no lie­ka ener­ģi­jas pa­tē­ri­ņa un al­ko­ho­la. Ne­pie­cie­ša­ms regulārs ēšanas režīms un mak­si­mā­li ak­tīvs dzī­ves­veids.

Vēlams: pie­na pro­duk­ti, dār­ze­ņi, graud­au­gi, aug­ļi un riek­sti. Ga­ļa ēdien­kar­tē pa­rā­dās ne vai­rāk kā 2–5 rei­zes ne­dē­ļā. Ie­tei­ca­mas zi­vis, rū­guš­piens, skāb­pie­na pro­duk­ti.

 

Vēr­sis

Jā­at­tīs­ta op­ti­misms. Jā­iz­vai­rās no stūr­gal­vī­bas un ļau­ša­nās vā­jī­bām. Mazāk dzīves baudīšanas, vairāk fizisko aktivitāšu!

Vēlams: skāb­pie­na pro­duk­ti, kas uz­la­bo zar­nu trak­ta dar­bī­bu, jū­ras vel­tes, ar­ti­šo­ki, svai­gi kā­pos­ti, bie­tes, ķir­bji.

 

Dvī­ņi

Jā­at­tīs­ta spē­ja sa­gla­bāt mie­ru, paš­dis­cip­lī­nu, uz­ma­nī­bas kon­cen­trē­ša­nu. Jā­vai­rās no ner­vu sprie­dzes, spē­ka un ener­ģi­jas iz­nie­ko­ša­nas.

Vē­la­ms: pie­na pro­duk­ti, bet ir jā­iz­vai­rās no mil­tu iz­strā­dā­ju­miem. Jā­lie­to mi­ne­rāl­ūdens, ne­sa­ldi­nā­tas tē­jas vai dār­ze­ņu bul­jons, lie­sa ga­ļa, se­le­ri­jas, ku­ku­rū­za, ap­ri­ko­zes, riek­sti, siers. 

Vē­zis

Jā­at­tīs­ta paš­ap­zi­ņa un emo­ci­onā­lais līdz­svars. Jā­vai­rās no ga­ra­stā­vok­ļa mai­ņām, ag­re­si­jas un stresa. Vē­lamas fiziskās ak­ti­vi­tā­tes.

Vēlams: sa­ba­lan­sē­ta di­ēta, kas ie­tver ga­ļu, pie­na pro­duk­tus, dār­ze­ņus, grau­du put­rai­mus, aug­ļus un za­ļu­mus. Ieteicams piens, kā­pos­ti, kre­šu sa­lā­ti, cit­ro­ni, ro­zī­nes, ru­dzu mai­ze. Jā­ēd aug­ļi, bet jā­iz­vai­rās no pro­duk­tiem, kas sa­tur daudz cu­ku­ra.

Lau­va

Jāpiestrādā pie personības. Jā­vai­rās no augst­prā­tī­bas, stei­gas un uz­bu­di­nā­ju­ma. Nav vē­lams ēst stre­sa stā­vok­lī. Ie­tei­ca­mi pro­duk­ti, kas pa­līdz at­jau­not spē­kus.

Vēlams: vieg­li pār­strā­dā­ja­ms uz­tu­rs ar ne­lie­lu ne­pie­sā­ti­nā­to tauk­skāb­ju dau­dzu­mu, cit­rus­au­gi, jū­ras vel­tes, sa­lā­ti, mel­le­nes.

Jau­na­va

Jā­pa­pla­ši­na in­ter­eses un re­dzes­loks. Jā­vai­rās no sī­ku­mai­nī­bas, pār­mē­rī­gas pie­vēr­ša­nās ni­an­sēm. Ieteicamais ēša­nas re­žīms – sā­tī­gas bro­kas­tis un trīs vieg­lu uz­ko­du rei­zes.

Vēlams: uz­tu­rā jā­būt skāb­pie­na pro­duk­tiem, kas nor­ma­li­zē­ zar­nu trak­ta mik­ro­flo­ru. Uz­tu­rā jā­lie­to ke­fīrs, jo­gurts, mīk­stie sie­ri, vai­rāk dār­ze­ņu un aug­ļu sa­lā­tu.

Sva­ri

Jā­at­tīs­ta paš­pār­lie­ci­nā­tī­ba un spē­ja ska­tī­ties uz no­ti­ku­miem, kā­di tie ir, ne­iz­vai­ro­ties no at­bil­dī­bas. Jā­at­tu­ras no kaitīgiem ieradumiem, vēlamas fiziskās aktivitātes vai jogas nodarbības.

Vēlams: de­rēs jeb­ku­ra di­ēta ar ze­mu tau­ku un ogļ­hid­rā­tu sa­tu­ru ēdien­kar­tē. Uzturā jālieto brū­nie rī­si, zi­vis, olas, za­ļu­mi, vī­ģes, cit­rus­au­gi.

Skor­pi­ons

Jā­at­tīs­ta spē­ja pie­dot, spē­ja pie­lā­go­ties so­ci­āla­jiem ap­stāk­ļiem. Jā­vai­rās no aiz­do­mī­gu­ma, pri­vāt­īpa­šnie­cis­ku­ma, greiz­sir­dī­bas.

Vēlams: vieg­li pār­strā­dā­ja­mas dzīv­nie­ku valsts ol­bal­tum­vie­las, vis­tas, lie­sa tī­ta­ra un te­ļa ga­ļa, liel­lo­pu ak­nas. Jā­lie­to riek­sti, so­ja un graud­au­gi, ne­drīkst aiz­rau­ties ar sal­du­miem, al­ko­ho­lu un trek­nu ga­ļu.

Strēl­nieks

Jā­strā­dā arī pie per­so­nī­bas īpa­šī­bām. Jā­at­tīs­ta tak­ta iz­jū­ta, paš­dis­cip­lī­na, ne­at­lai­dī­ba. Jā­vai­rās no kaitīgiem ieradumiem, stre­sa un ner­vu uz­bu­di­nā­ju­ma.

Vēlams: uz­tu­rā jāiekļauj daudz augu valsts ol­bal­tum­vie­lu, ko sa­tur so­ja, pu­pi­ņas, da­žā­du dār­ze­ņu sēk­las, riek­sti. Jālieto za­ļu­mi, bur­kā­ni, ak­nas, rī­si, pas­ti­na­ki.

 

Me­žā­zis

Jā­at­tīs­ta op­ti­misms un spē­ja sa­ska­tīt jau­kas dzī­ves per­spek­tī­vas, vār­da brī­vī­ba. Jā­vai­rās no ego­is­ma un me­lan­ho­li­jas.

Vēlams: pro­te­īniem ba­gāts uz­turs, pie­mē­ram, put­na ga­ļa, lie­sa te­ļa ga­ļa, jū­ras dzīv­nie­ku ga­ļa, zi­vis. Jā­lie­to vai­rāk jo­gur­ta, aci­do­fi­lās pas­tas, liess biez­piens, bie­tes, bur­kā­ni, ābo­li.

 

Ūdens­vīrs

Jā­at­tīs­ta in­tu­īci­ja, rū­pes par tu­vi­nie­kiem. Jā­vai­rās no pār­mē­rī­ga no­gu­ru­ma, kai­tī­giem ie­ra­du­miem, dar­bu at­lik­ša­nas uz vē­lā­ku lai­ku. Vajag fiziskās aktivitātes.

Vēlams: pie­na pro­duk­ti, jū­ras vel­tes, za­ļu­mi, cie­tie sie­ri, cit­ro­ni, ābo­li, rā­ce­ņi. Cu­ku­ru la­bāk aiz­stāt ar me­du. No kū­kām un cep­tiem ēdie­niem jā­at­sa­kās.

Zi­vis

Jā­at­tīs­ta gri­bas­spēks, re­ālis­tis­ka pie­eja dzī­vei. Jā­vai­rās no al­ko­ho­la, apreibināšanās, ļau­ša­nās vā­ju­mam un se­vis žē­lo­ša­nai.

Vēlams: gur­ķi, re­dī­si, sa­lā­ti, pu­pas, pē­ter­sī­ļi, ar­bū­zi, auzu pār­slas, apel­sī­ni, greip­frū­ti, pa­pai­jas, liel­lo­pu ak­nas, man­de­les, kā arī zivju ēdieni un citas jūras veltes.

SPILGTĀKIE PIEMĒRI

Sievietēm gribas ātru diētu, bet jāapzinās, ka karma mūs panāks un prasīs atbildību par to, ko esam izdarījušas iepriekš. Par organisma attīrīšanu jāsāk domāt laikus: kas ar mani būs pēc gadiem divdesmit? Nekas ātrs nedarbojas ilgstoši.

Sievietēm brieduma gados ir vajadzīgas kustības, lai aktivizētu asinsriti. Nav jāskrien, bet elementārām kustībām jābūt – kaut vai kāpt pa trepēm. Iedarbīgas ir siltas sāls vannas kājām reizi nedēļā, kas uzlabo asinsriti.

Problēma ir izvēle starp labu un ļaunu, vajadzīgu vai nevajadzīgu, derīgu un absolūti nederīgu, jo uz mūsu apziņu visu laiku iedarbojas: palutini sevi, ņem, ēd, lieto. Tas ir kārdinājums un, ļoti saasināti runājot – grēks. Kārdinātājs ar asti un ragiem.

Diēta ir atkarīga no gadalaika, un visi to ļoti labi zina. Bet kādi virsraksti parādās – sācies grilēšanas laiks! Vasara nav grilēšanas un ceptas gaļas laiks. Vasarā jāēd vieglas zupas, salāti, dārzeņi, augļi, ogas, viss, kas tobrīd izaudzis.

Ar smago, olbaltumu, sacepto barību tiek ļoti nodarīts pāri organismam. Jaunībā to neizjūt. Pagaidiet vien, pēc 10 gadiem arī šodienas jaunieši runās par diētām un aknu attīrīšanu.

Ja gaļa ir trīs reizes dienā, tad saņemam pārlieku daudz olbaltumvielu, ķermenis saskābst. Daudzi apgalvo – es bez gaļas nevaru. Tā nekad nav bijis, ka gaļa jāēd trīsreiz dienā. Pirmatnējie cilvēki gaļu ēda, kad nomedīja, bet pārējā laikā nevarēja to dabūt

Ievērojiet gavēni, ne velti to ieviesa cilvēka veselības dēļ kā attīrīšanās laiku pirms jaunas sezonas. Gavēnis nozīmē atjaunotni, tas ļauj iztīrīt organisma pagrabus, izlietot to, kas sagatavots ziemā, un sākt jaunu sezonu. Šajā laikā cilvēks sevi ierobežo ēšanā, tomēr ir atļauts tik daudz kas.

Aktrise un astroloģe Akvelīna Līvmane, «Praktiskā Astroloģija», 2015., Nr.7



Horoskopi

Uzzini, ko sagādās otrais rudens mēnesis. Pēc grūtā septembra un aptumsumu perioda pienāks oktobris, kas nesīs atvieglojumu. Astrologi prognozē, ka šis mēnesis būs mierīgs un stabils. Vienīgais izņēmums bija Saules aptumsums 2. oktobrī.