"Nulles" deklarāciju iesniegšanas termiņu nokavējuši gandrīz 6000 cilvēku

Likumā noteiktajā termiņā - līdz šā gada 1.jūnijam - fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarācijas jeb tā dēvētās "nulles" deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestā (VID) nebija iesnieguši 5856 cilvēki.

Līdz 3.jūlijam VID reģistrējis 130 073 sākumdeklarācijas, no kurām termiņā iesniegtas 124 217 deklarācijas.

VID gan norāda, ka termiņā iesniegto deklarāciju skaits vēl varētu palielināties, jo par savlaicīgi iesniegtām Ieņēmumu dienests atzīst arī tās deklarācijas, ko iesniegs cilvēki, kuri to līdz 1.jūnijam nebija varējuši izdarīt attaisnojošu iemeslu dēļ, piemēram, to nav varējuši izdarīt jūrnieki, atrodoties izbraukumā.

Tāpat VID sola precizēt, cik no šiem vairāk nekā 5800 cilvēkiem sākumdeklarācijas laikus nav iesnieguši attaisnojošu un cik - neattaisnotu iemeslu dēļ.

VID arī norāda, ka joprojām tiek turpināta saņemto deklarāciju reģistrēšana, ko Ieņēmumu dienests cer pabeigt līdz jūlija beigām. Tad arī varētu kļūt zināms kopējais sākumdeklarāciju skaits.

LETA jau ziņoja, ka par fizisko personu mantiskā stāvokļa deklarāciju saturu plašāku sabiedrību VID sola informēt ne ātrāk kā augustā vai pat septembrī.

Ekonomika

Vai “airBaltic” pērk lidmašīnas, lai tās izīrētu citiem? Šāds jautājums sociālajos tīklos sastopams bieži, kopš nacionālā aviokompānija paziņoja, ka no nākamā gada papildu lidmašīnas tiks izīrētas aviācijas gigantam “Lufthansa Group”. Par to, ko šis darījums nozīmē lidsabiedrībai un iedzīvotājiem, plašāk vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais