Latvijai raksturīgajiem augļiem un dārzeņiem PVN likme arī turpmākos gadus būs 12%, norāda ministrs

© f64.lv, Oksana Džadana

Latvijai raksturīgajiem svaigajiem augļiem, ogām un dārzeņiem pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likme arī turpmākos gadus būs 12% apmērā, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta panorāma" sacīja zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Viņš norādīja, ka atbalsta PVN samazinātās likmes piemērošanu Latvijai raksturīgajiem svaigajiem augļiem un dārzeņiem un uzstās, ka tā ir saglabājama arī turpmāk.

"Esmu par samazināto likmi. Pavasarī skaidri pateicu, ka tā būs 12% likme un es uzstāšu, lai tā likme saglabājas," teica Krauze, piebilstot, ka PVN samazinātā likme 12% apmērā būs arī nākamos gadus.

Vienlaikus zemkopības ministrs atzīmēja, ka nākotnē ir jāstrādā pie tā, lai šī PVN samazinātā likme pārtikas precēm tiktu piemērota plašāk.

Biedrības "Zemnieku saeima" pārstāvji iepriekš aģentūrai LETA pauda, ka Latvijai raksturīgajiem svaigajiem augļiem, ogām un dārzeņiem ir jāatjauno PVN samazināto likmi 5% apmērā, lai mazinātu ēnu ekonomiku, nāktu pretī lauksaimniekiem un patērētājiem, kā arī sniegtu iespēju iedzīvotājiem izdevīgāk nopirkt Latvijai raksturīgo produkciju.

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".