Latvijas lielākā alus darītava Aldaris uzsākusi Miestiņa kvasa ražošanu visām Baltijas valstīm, izmantojot 100% kvasa ražošanas jaudas. Miestiņa kvass tiks pildīts 1 l un 0,5 l PET pudelēs. Tehnoloģijās un produkta attīstība investēti 50 000 latu.
A/s Aldaris valdes priekšsēdētāja Ināra Šure: „Iepriekš Miestiņa kvass tika ražots Ukrainā, kas vairākos vēstures avotos ir minēta kā kvasa dzimtene. Tomēr jau sākotnēji plānojām, ka, sasniedzot noteiktus pārdošanas apjoms, ražošanu pārcelsim uz Aldari. Tagad tas ir noticis, un esam uzsākuši ražot kvasu ne tikai sev, bet arī Lietuvas un Igaunijas tirgum. Šogad ir iecerēts realizēt aptuveni 2 000 000 litru kvasa visās Baltijas valstīs.”
Miestiņa kvass ir dabīgi raudzēts graudu iesala kvass bez konservantiem, gatavots, izmantojot tradicionālu dabīgu raudzēšanas tehnoloģiju. Turklāt to var dzert ne tikai, lai remdētu slāpes, bet arī, lai attīrītu organismu. Kvasam piemīt tonizējošs un slāpju veldzējošs efekts.