"Man šķiet, ka visiem bērniem garšo vafeles," spriež Rimi Bērniem bērnu lietu eksperte Sāra Smildziņa un piebilst, ka arī pati prot pagatavot vafeļu mīklu. Viņa kopā ar māsu Lību un brāli Klāvu atklāj jaunas vafeļu receptes - no mandeļu, ķirbju, kukurūzas miltiem un pat no frī kartupeļiem!
Vafeles izdodas nevainojamas: mēreni saldas, mīkstas un ar skaistu zeltainu garoziņu. Vēl labāk, tās var pagatavot no tā, kas noteikti atrodas ikvienas saimnieces ledusskapī.
Veselīgā dzīvesveida piekritēji nesnauž un izdomā arvien jaunas receptes, kā iecienītos gardumus aizstāt ar veselīgākām alternatīvām. Šoreiz uzmanību veltījām beļģu vafelēm, precīzāk sakot, to veselīgajai alternatīvai.
Arī 2021. gadā neapstājas un turpina pilnveidoties, gādājot par iecienīto produktu ražošanu, atbilstoši kvalitātes standartiem, kā arī rada vēl nebijušas inovācijas Latvijas tirgū.
Jaunajā dzesēšanas iekārtā pildītās vafeļu lapas dzesējas ar tīru, sausu un atdzesētu gaisu, kas labvēlīgi ietekmē vafeļu pildījumu un palīdz saglabāt nemainīgi labu produkta garšu un kvalitāti. Vienlaikus mēs varam samazināt dīkstāves laiku.
Pirmā skolas diena ģimenēm ir gluži kā jauna gada sākums, turklāt šogad bērni skolā atgriezīsies pēc ilgāka pārtraukuma, tāpēc, svinot Zinību dienu, palutiniet savus mīļos ar gardām beļģu vafelēm! Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā saldu un sāļu beļģu vafeļu receptes, kas iepriecinās gan skolniekus, gan citus viņu tuviniekus un vēlāk noteikti atradīs savu vietu ģimenes brīvdienu ēdienkartē!
Veicot robežkontroli, Pārtikas un veterinārais dienests Ukrainas izcelsmes konditorejas izstrādājumos – vafelēs “Plombir” konstatējis būtiski paaugstinātu transtaukskābju līmeni. Produktā tas bija pārsniegts vairāk nekā 30 reizes.
Ja iecerēts rīt, neraugoties uz dabas kaprīzēm un draudošajiem aukstuma rekordiem, pulcēties pie balti klāta galda, lai nosvinētu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, reizēm nav nemaz tik viegli izdomāt, ko tādu garšīgu lai sagādā. Gribas kaut ko pārsteidzošu un nebijušu, bet varbūt der atcerēties, kādu cienastu mēdzām gatavot toreiz, ap 1990. gadu. Diezgan bieži ciemiņus cienājām ar pašceptām vafelēm – tādas varētu tapt arī šajā reizē.
Dažu ēdienu gatavošana vafeļu pannā dažkārt ne vien padara gatavošanas procesu interesantāku, bet arī vieglāku un ātrāku! "Rimi Gardēži" piedāvā 4 receptes, kuras iesaka izmēģiņāt!
Uzņēmumi Laima un Staburadze sāk ražot jogurta vafeles bez transtaukskābēm, un, informējot par to pircējus, izveidojuši asprātīgu vafeļu iepakojumu – uz tā redzams profesors ar lupu rokā.
Nereti aiz pārtikas skandāliem, kuros apelē pie rūpēm par patērētāju veselību, īstenībā stāv biznesa intereses, Neatkarīgajai atklāja aptaujātie nozares eksperti. Universālu instrumentu, kā cīnīties pret šādu negodīgu uzņēmējdarbības praksi, pagaidām nav ne Latvijā, ne arī Eiropā.
Dāņu profesors Stēns Stenders, kurš Latvijā atpazīstamību ieguvis ar paziņojumu par transtaukskābēm "Selgas" vafelēs, pats šos saldumus nav garšojis, taču arī pēc saskarsmes ar policiju viņš Latviju pametis ar labām domām sirdī.
Neatkarīgas laboratorijas "BIOR" testa rezultāti uzrādījuši tikai 1,55% transtaukskābju saturu "Selgas" vafelēs, aģentūrai BNS pastāstīja saldumu un konditorejas ražotāju "Laima" un "Staburadze" vadības uzņēmuma "NP Foods" Kvalitātes daļas vadītāja Vēsma Smilga.
AS Laima un AS Staburadze vadības uzņēmums NP Foods ar iesniegumu par negodīgas konkurences darbībām pret AS Laimu un AS Staburadzi vērsies Konkurences padomē.
Vafeļu cepšana elektriskajā pannā reiz bija viens no pirmajiem darbiņiem, ko pamatskolas vecuma meitenes apguva mājās vai skolā. Vafeles lieliski noderēja dzimšanas dienas cienastam, klases vakaram vai līdzņemšanai pārgājienā. Ar laiku mode mainījās, bet kāpēc gan tā nevarētu apmest jaunu loku, lai atkal atgrieztos pie vafeļu cepšanas?