Dažu ēdienu gatavošana vafeļu pannā dažkārt ne vien padara gatavošanas procesu interesantāku, bet arī vieglāku un ātrāku! "Rimi Gardēži" piedāvā 4 receptes, kuras iesaka izmēģiņāt!
1.
Karstmaizes
- Uz vafeļu pannas uzliec tostermaizes šķēles.
- Tām pa virsu klāj sarīvētu sieru (iesakām Holandes).
- Uzliec pa virsu tostermaizes šķēles.
- Aiztaisi vāku. Svarīgi! Vislabāk būs, ja vāku neaiztaisīsi pavisam - sieram kūstot vāks lēnām nolaidīsies zemāk, bet maize nebūs pārāk saspiesta.
2.
Tortiļas piciņas
- Vafeļu pannā ieklāj vienu tortiļu.
- Pa virsu uzsmērē tomātu pastu.
- Klāj virsū salami, sēnes un sieru. Noklāj tikai pusi no tortiļas.
- Aizloki tortiļu ciet un cep, kamēr siers izkusis.
3.
Banānu plāceņi
- Ar dakšiņu saspied vienu gatavu banānu.
- Iemaisi banāna masā olu un miltus.
- Ietauko vafeļu pannu.
- Lej mīklu pannā un cep, kamēr veigojas zeltaini brūni plācenīši.
4.
Franču karstmaize
- Sakul vienu olu.
- Pievieno pienu. Sakul tā, lai masa būtu viendabīga.
- Pievieno kanēli. Svarīgi! Ja vēlies, lai karstmaizes būtu saldākas, iesakām pārbērt tās ar cukuru vai pasniegt ar augļiem pēc cepšanas, citādi cukurs var likt tām piedegt pie pannas.
- Izmērcē masā tostermaizes šķēles.
- Cep vafeļpannā, kamēr zeltaini brūnas.