Pipars ir pārliecināts, ka ir īstais laiks doties iepirkties uz tirgu, jo tur ir tik daudz jauno dārzeņu un zaļumu. Viss ir tik skaisti zaļš un vasarīgs! Gribās ēst veselīgāk un vieglāk.
Sparģeļi ir zaļš dārzenis, kas ir viegli atpazīstams pēc tā garajiem, smailajiem šķēpiem, kurus parasti grilē, tvaicē vai grauzdē. Tas ir pazīstams kā pavasara dārzenis, bet pateicoties importam no Ķīnas, Peru un Vācijas, to var ēst visu gadu.
"Atvadāmies no ziemīgajiem sakņu dārzeņiem, kuri, ja godīgi, ir jau stipri apnikuši un sirsnīgi sveicam šos sulīgos pavasarīgos dārzeņus – sparģeļus, kas iezīmē ilgi gaidītās un gardumiem bagātās vasaras sezonas uzsākšanos," saka restorāna "Vincents" šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Sparģeļu laiks ir tad, kad zied maijpuķītes, ceriņi un dzied putniņi. Vairākās Eiropas valstīs sparģeļi ir pavasara simbols, tiem par godu pat rīko īpašus svētkus. Sparģeļu sezona turpinās līdz Jāņiem.