Ēšanas paradumi ietekmē visa ķermeņa veselību un jo īpaši smadzeņu darbību. Uzziniet, kurš ieradums var palielināt neirodeģeneratīvo traucējumu risku par 13%. Aukstajā sezonā noder sātīgas brokastis, bet ir vērts ieklausīties.
Resnās zarnas vēzis ir viena no izplatītākajām onkoloģiskajām slimībām pasaulē. Lai gan medicīna strauji uzlabojas, daudzos gadījumos tas tiek diagnosticēts pārāk vēlu, jo agrīnās stadijas bieži noris bez skaidri pamanāmiem simptomiem. No kādiem produktiem ārsti mudina atteikties pēc iespējas ātrāk, raksta “tv3.lt”.
Zinātnieki no Hārvardas universitātes ir atklājuši, ka liela hēma dzelzs uzņemšana palielina risku saslimt ar 2. tipa cukura diabētu par 26%. Pētījums tika publicēts žurnālā "Nature Metabolism".
Pētījums liecina, ka sarkanās gaļas aizstāšana ar zivīm, piemēram, siļķēm, sardīnēm un anšoviem, varētu glābt 750 000 dzīvību gadā un palīdzēt pārvarēt klimata krīzi, vēsta "The Guardian".
Uz šo jautājumu nav nemaz tik vienkārši atbildēt, lai gan autoritatīvas medicīniskas organizācijas un eksperti bieži iesaka ēst sarkano gaļu mazāk, secina Associated Press.
Ēdot sarkano gaļu, organismam kaitē ne tikai piesātinātie tauki, bet arī trimetilamīna N-oksīds (TMAO), kas arī tiek saistīts ar sirds slimību attīstību, raksta Popsugar.