Sals

9.nov
Gatavojot ēdienu, mēs bieži dzirdam frāzi “sāls pēc garšas”, taču svarīgi nav tikai tas, cik daudz, bet arī kad sāli pievieno, raksta “Martha Stewart”.
7.nov
Mēs bieži dzirdam, ka jāsamazina sāls daudzums, taču reti runā par pretējo galējību - pārāk mazu sāls daudzumu. Sāls nav tikai garšas pastiprinātājs - tas ir nozīmīgs elektrolīts, kas nepieciešams nervu sistēmai, muskuļu darbībai un šķidruma līdzsvaram organismā. Ja sāls ir par maz, tas var izraisīt ļoti konkrētus un nepatīkamus simptomus. Kā zināt, vai organismam pietiek sāls, un kad jau ir par daudz vai maz, raksta “Harvard Health”.
22.okt
Medus vienmēr bijis klasisks saldinātājs – dabisks, veselīgs un smaržīgs. Bet pēdējo gadu laikā pavāru un garšas entuziastu pasaulē aizvien biežāk dzirdams jēdziens “sāļais medus” jeb salty honey, raksta “bonappetit.com”.
18.okt
Naktī uz svētdienu, 19. oktobri, gaisa temperatūra vietām Latvijā pazemināsies līdz -4 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.
17.okt
Naktī uz sestdienu minimālā gaisa temperatūra Latvijā būs -2..+4 grādi, prognozē sinoptiķi.
16.okt
Pārāk daudz sāls – tas ir viens no biežākajiem uztura “klupšanas akmeņiem”. Pasaules Veselības organizācija brīdina, ka lielākā daļa cilvēku dienā uzņem gandrīz divreiz vairāk sāls, nekā ieteicams, un tas ilgtermiņā var veicināt augstu asinsspiedienu, sirds un asinsvadu slimības, raksta “Very Well Health”.
13.sep
Sāls ir viens no senākajiem garšvielu pamatiem, kas atrodams gandrīz katrā virtuvē. Tomēr to iespējams padarīt ne tikai par garšas, bet arī vizuālu akcentu – piešķirot sālim krāsu un aromātu ar dabiskām sastāvdaļām. Šāda “krāsainā sāls” būs gan īpašs papildinājums ēdienam, gan skaists elements virtuvē, kas var kļūt arī par oriģinālu dāvanu burciņā. Ar idejām dalās “Martha Stewart”.
31.aug
Vai esi ievērojis, ka šķipsniņa sāls desertā padara to vēl gardāku, bet šokolāde ar jūras sāli kļuvusi par īstu delikatesi? Tā nav nejaušība – mūsu garšas kārpiņas ir radītas tā, lai kontrasti virtuvē strādātu viens otra labā. Sāļais un saldais viens otru nevis “dzēš”, bet gan izceļ, radot harmonisku un dziļāku garšas pieredzi, raksta “Kitchn”.
28.aug
Vannas istaba ir viena no mitrākajām vietām mājās – karstie tvaiki pēc dušas, slēgtas durvis un ierobežota ventilācija rada ideālu vidi pelējumam, sēnītei un nepatīkamiem aromātiem. Lai tiktu galā ar šo problēmu, nav obligāti jāiegādājas dārgi mitruma savācēji. Lielisku darbu var paveikt pavisam vienkāršs un dabīgs risinājums – burciņa ar sāli. Ar ieteikumiem dalās “University of Waikato”.
15.aug
Vīrietis, kurš izmantoja "ChatGPT" ieteikumus, saindējās un nonāca slimnīcā, vesta "Fox News".
3.jun
Pēdējā laikā sociālajos tīklos izplatās ieteikumi pievienot šķipsniņu sāls dzeramajam ūdenim, lai uzlabotu hidratāciju. Tomēr, vai šī prakse patiešām ir efektīva un nepieciešama ikdienas dzīvē? Skaidro "Eatingwell" eksperti.
20.mai
Lietuvas Hidrometeoroloģijas dienests vietnē “Facebook” izplatījis brīdinājumu, ka rīt, 21. maijā "vairākos apriņķos prognozēts sals, pērkona negaiss, spēcīgas vēja brāzmas un migla," vēsta delfi.lt.
7.mai
Naktī uz ceturtdienu minimālā gaisa temperatūra Latvijā būs -3..0 grādu, piekrastē līdz +4 grādiem, prognozē sinoptiķi.
26.mar
Virtuvē sāls ir svarīga garšviela, taču pieaugušam cilvēkam dienas deva nedrīkst pārsniegt piecus gramus. Ja ēdat daudz gatavo un pārstrādātu ēdienu, šo normu varat itin viegli pārsniegt pat vairākas reizes, raksta “postimees.ee”.
13.mar
Daudzi no mums sāk savu dienu ar ierasto kafijas tasi, tomēr pagatavošanas metode un arī kafijas pupiņu izvēle var būtiski ietekmēt kafijas garšu, dažkārt dodot nepatīkamu rūgtu pēcgaršu. Izdevums “Express” raksta, ka ir kāds vienkāršs veids, kā uzlabot kafijas garšu – un tam nav nepieciešams pievienot cukuru vai pienu.
7.mar
Sāls ir kristālisks minerāls, kuru pievienojam klāt ēdienam, lai uzlabotu tā garšu. Nav tikai viena veida sāls. Ir dažāda veida sāļi, kuru pielietojums arī atšķiras. Šoreiz iepazīsim "sāls pasauli" un noskaidrosim, kādi ir sāls veidi un kā tos atšķirt!
22.feb
Japānas zinātnieki izpētījuši, ka cilvēkiem ar samazinātu jutību pret sāli var būt paaugstināts priekšlaicīgas nāves risks, liecina JAMA.
12.feb
Sāls ievērojamā daudzumā ir atrodama visos izplatītakajos pārtikas produktos -  maize, cepumi, desa, gaļa, zivis un olas. Tā pārpalikums uzturā var radīt nopietnas veselības problēmas. Bet tūska nav sliktākais, kas var notikt ar ķermeni.
12.jan
Naktī gaisa temperatūra vietām Latvijā var pazemināties līdz -12 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozes.
8.jan
Īrijā aukstuma viļņa dēļ tūkstošiem mājsaimniecību traucēta elektroapgāde.