rupjmaize

16.aug
Šobrīd sabiedrības neizpratni un sašutumu izraisījusi zāļu kompensāciju selektīva piešķiršana onkoloģijas pacientiem, kamēr “rupjmaizes popularizēšanai” piešķirti 300 000 eiro.
28.feb 2020
Palutini savus mīļos ar rupjmaizes sacepumu, kuras grašu papildinās dzērvenes un āboli. Turklāt šī kūka liks justies patriotiskāk pat ja nav novembris.
10.feb 2020
Vai Latvija maz būtu iedomājama bez rupjmaizes? Ikviens, kurš pabijis ilgāku laiku ārzemēs zina, ka tieši šī garša palīdz atgūt māju sajūtu. Viens ir pirkt maizi veikalā vai ceptuvē, bet kas pavisam cits- to izcept pašam. Turklāt izrādās, ka rupjmaizes cepšanu ir iespējams salīdzināt ar Latvijas politiku un vēsturi.
4.sep 2019
Uzlabo asinsriti, spēcina nervu šūnas, palielina koncentrēšanās spējas, stiprina imūnsistēmu – tie ir tikai daži iemesli, kāpēc jāēd rudzu maize. Dažādas par un ar maizi saistītas aktivitātes un izglītojoši pasākumi norisināsies arī izstādē Riga Food 2019 jau šonedēļ – no 4. līdz 7. septembrim Ķīpsalā.
24.jan 2019
Sociālā tīkla Facebook lietotājs Kaspars paslavējis "Ķelmēnu" rupjmaizes garšu, norādot, ka tā ir visīstākā latviešu maizīte.
12.nov 2018
Šogad ar rudziem bija apsēta tikai viena desmitā daļa no tā apjoma, kāds Latvijā rudziem bija atvēlēts pirms 100 gadiem. Arī rudzu maizi ikdienā ēdam mazāk nekā iepriekšējā gadsimtā. Lai rudzu maizi liktu galdā arī nākamās paaudzes, rudzu audzētāji, miltu malēji, maiznieki un valsts institūcijas vienojušies apvienot spēkus šim kopīgajam mērķim.
14.mai 2016
Viens no latviešu paradumiem, dodoties uz ārzemēm, ir rupjmaizes līdzņemšana. Vieni ar to iestiprinās un atgūst enerģiju, esot kalnu ielokā Norvēģijā, citi kā dāvanu pasniedz, iepazīstinot cittautiešus kādā prezentācijā kā ar vienu no savas valsts delikatesēm. Protams, arī regulārajā mājinieku pakā ārzemēs esošam studentam rupjmaize tiek iepakota blakus biezpiena sieriņiem un šokolādēm. Pašlaik rupjmaizes klasiskās izpratnes robežas kļuvušas brīvākas.
11.jun 2014
Rupjmaize var aizkavēt prostatas vēža veidošanos un neļaut progresēt jau diagnosticētam ļaundabīgam audzējam, dietoloģe Laila Meija secinājusi izstrādātajā promocijas darbā, kura aizstāvēšana notiks šodien plkst.15 Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Medicīnas promocijas padomes atklātajā sēdē, informēja RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers.
10.jan 2014
8. janvārī Eiropas Komisija ir pieņēmusi regulu par salinātās rudzu rupjmaizes ierakstīšanu Garantēto tradicionālo īpatnību reģistrā. Salinātā rudzu rupjmaize un sklandrausis ir pirmie Latvijas produkti, kas iekļauti ES pārtikas kvalitātes shēmā "Produkti ar garantētām tradicionālām īpatnībām." Šās shēmas mērķis ir palīdzēt ražotājiem sniegt patērētājiem informāciju par produkta īpašo kvalitāti, kas saistīta ar tā tradicionālām īpatnībām.