RECEPTE. Gardais rupjmaizes sacepums ar dzērvenēm un āboliem

© Publicitātes foto

Palutini savus mīļos ar rupjmaizes sacepumu, kuras grašu papildinās dzērvenes un āboli. Turklāt šī kūka liks justies patriotiskāk pat ja nav novembris.

Sastāvdaļas 12 gabaliņiem

  • 600 g rupjmaizes, grauzdētas un saberztas sīkās drumstalās
  • 5 nelieli Latvijas āboli
  • 150 g brūnā cukura
  • 640 g skābā krējuma
  • 2 olas
  • 100 g lielogu dzērveņu
  • 1 tējkarote kanēļa

Pagatavošana:

Olas, skābo krējumu, cukuru un kanēli samaisa vienā masā.

Kūku cepamajā formā kārto trīs kārtas: rupjmaizes drumstalas, skābā krējuma masa, sagriezti āboli un dzērvenes. To atkārto trīs reizes.

Liek krāsnī 170 °C temperatūrā un cep 30 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē līdz istabas temperatūrai.

Pasniegt kopā ar Mežpils tumšo alu var gan svētkos, gan ikdienā, kā ar saldējumu, tā arī ar vaniļas mērci.

Publicitātes foto

Rupjmaizes sacepuma receptes autors pavārs Renārs Purmalis.

Virtuvē

Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.

Svarīgākais