Rudenī ķirbis ir atrodams gandrīz katrā virtuvē, taču bieži vien to izmanto tikai dažās klasiskās receptēs – zupā, pīrāgā vai marinē ziemai. Patiesībā šis daudzpusīgais dārzenis piedāvā daudz vairāk gan kulinārijā, gan ikdienas dzīvē. Lūk, pieci neparasti, bet ļoti praktiski veidi, kā ķirbi izmantot citādi, kopā ar “Simple Living”.
Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.
Lai rudens nesto labumus saglabātu, vairākus augļus iespējams sakaltēt vai pagatavot kompotu. Portāls nra.lv sniedz ieskatu padomos, kurus gardumus iespējams saglabāt ziemai.
Rīgas Centrāltirgus gluži vai lūst no dabas veltēm, ko sagādājis rudens. Šeit rodami ne tikai piemāju siltumnīcās auguši tomāti, gurķi un paprika, bet arī veselības uzlabošanai noderīgi produkti, kas palīdzēs pārlaist drēgno rudeni un dzestro ziemu.