Ramen

26.jūl
Atri pagatavojamās nūdeles jeb ātri vārāmie “Ramen” tipa makaroni ir viens no populārākajiem “slinkajiem” ēdieniem – ātri, lēti un vienkārši. Bet tas nenozīmē, ka tām jāgaršo vienmuļi! Ar tikai dažiem papildinājumiem vari pārvērst šo maltīti par ko daudz bagātīgāku un gardāku, iesaka “Bon Appétit”.
13.jun 2024
Dānija atsaukusi vairākus Dienvidkorejas uzņēmuma “Samyang” pikantos ramen nūdeļu produktus, apgalvojot, ka tajos esošais kapsaicīna līmenis varētu bū bīstams patērētājiem, ziņo BBC.
27.feb 2024
Ramen sastāvā ir ķīniešu stikla kviešu nūdeles, kas pasniegtas buljonā. Izplatītākās garšas ir sojas mērce un miso ar tipiskām piedevām - sagrieztu cūkgaļu, nori (kaltētas jūraszāles), menma (bambusa dzinumi) un lociņiem. Ramen saknes meklējamas ķīniešu nūdeļu ēdienos, un tās daļa nāk no japāņu ķīniešu virtuves.