produkti

20.apr 2021
Parasti maltītes palīdz "uzpildīt bāku" jeb atjaunot enerģiju. Tomēr daži pārtikas produkti var izdarīt tieši pretējo. Portāls "Glavred" nosaucis 7 produktus, kuri mums var atņemt enerģiju.
17.apr 2021
Pandēmija ir ieviesusi izmaiņas ikviena cilvēka ierastajā ikdienā, tai skaitā paradumos, kas saistīti ar skaistumu un veselību.
17.apr 2021
71% Latvijas iedzīvotāju ir saskārušies ar D vitamīna deficītu organismā, tā liecina nesen veikta "Norstat" pētījumā. Tāpat arvien biežāk D vitamīna deficīts tiek saistīts ar dažādām saslimšanām, akūtām un hroniskām slimībām, tostarp dažādām infekcijas slimībām, depresiju un pat diabēta un insulta risku.
17.apr 2021
Arvien vairāk cilvēku cenšas piedomāt pie tā, ko, vienkāršiem vārdiem sakot, liek mutē. Pārtikas produktu kvalitāte ir ļoti aktuāls jautājums. Protams, varam uzticēties ražotājam, cītīgi lasīt produkta sastāvu, bet, kā izrādās, produktu kvalitāti varam pārbaudīt arī mājās.
16.apr 2021
Pagājušā gadā pandēmijas satricinātajā Latvijas mazumtirdzniecības nozarē tika ieviesti gandrīz 13,6 tūkstoši jaunu patēriņa produktu. Tirgus pētījumu kompānija "NielsenIQ" atzīmē, ka pat tik izaicinošā periodā ražotāji un tirgotāji ir mēģinājuši ieviest jauninājumus.
13.apr 2021
Iekaisuma procesi organismā rodas kā atbilde uz traucēkļiem tā normālai darbībai. Ja dažas slimības, vīrusa infekcijas vai ievainojumus ir grūti novērst, tad, kas attiecas uz uzturu, to vienmēr ir iespējams pielāgot, izslēdzot produktus, kas izraisa iekaisumu. "Econet" nosaucis produktus, kuri rada hronisku iekaisumu organismā.
3.apr 2021
Termiskā apstrāde produkta vērtīgumu var gan vairot, gan mazināt, tā produktus var padarīt arī drošākus. Uzzini, kurus produktus ēst svaigus, kurus – termiski apstrādātus, kurus cept, bet – kurus noteikti ne.
17.mar 2021
Izrādās, ka ne vienmēr svaigs nozīmē veselīgāks. Šie ir daži no augļiem un dārzeņiem, kuri būs vērtīgāki sasaldētā veidā.
15.mar 2021
Ikviens vismaz reizi mūžā ir centies zaudēt svaru. Šīs ir deviņas izplatītākās kļūdas, kuru dēļ nevaram zaudēt liekos kilogramus.
11.mar 2021
Daudzi cilvēki ir dzirdējuši par tā saukto pareizo uzturu. Tas palīdz attīrīt organismu no toksīniem, stiprināt imūnsistēmu un pagarināt dzīvi. Tomēr ne visi pārtikas produkti un ēdieni, kurus uzskatām par veselīgiem, patiesībā ir veselīgi.
10.mar 2021
40 gadi tiek uzskatīti par bīstamu vecumu sievietes figūrai, jo mainās hormonālais fons un organismam vairs nav nepieciešams tik daudz enerģijas kā agrāk. Uzņemot tikpat daudz kaloriju kā iepriekš, sievietes riskē uzņemt lieko svaru, skaidro dietoloģe Elēna Kalena.
9.mar 2021
Pēdējo gadu laikā arvien vairāk cilvēku pievērš pastiprinātu uzmanību uzturam un pilnveido savu ēdienkarti. Populāras kļuvušas dažādas produktu alternatīvas – bezglutēna makaroni un milti, saldinātāji, kokosriekstu eļļa. Cilvēku uztura maiņas paradumi saistīti gan ar slēpto pārtikas alerģiju jeb pārtikas nepanesamību, gan vēlmi izmēģināt citas garšas.
4.mar 2021
Vai nebūtu lieliski, ja pastāvētu "restartēšanās" poga, kas attīrītu organismu no liekajām kalorijām, kuras ķermenis uzņēmis ziemas laikā? Līdzīgu efektu var sniegt šie produkti, kas palīdzēs veicināt vielmaiņu, kontrolēt iekaisumu organismā, palīdzēt zarnu veselībai un iegūt vairāk enerģijas, raksta "Eat This, Not That".
2.mar 2021
Arvien vairāk cilvēku saskaras ar vēdera uzpūšanās problēmu, ko nereti izaisa nepareizs uzturs, raksta "Joinfo.com". Lai no tā izvairītos, jāpapildina uzturs ar pārtikas produktiem, kuri var līdzēt pret šo problēmu.
1.mar 2021
Lai ēstu veselīgi, patiešām nav nepieciešams divas stundas stāvēt pie plīts. Protams, ja ēst gatavošana sagādā prieku, to droši var darīt. Taču tikpat labi var doties uz veikalu un iegādāties visu nepieciešamo. Piepūlēties nāksies vien tik daudz, lai produktus nomazgātu, atvērtu iepakojumu, sagrieztu un saliktu uz šķīvja. Vai arī – lai gatavošanai pievērstos īsu brīdi: piemēram, izvārītu paciņu Latvijā ražotu pērļu grūbu vai citu graudaugu, uz pannas sasautētu dārzeņus vai zivs gabaliņus, atzīst uztura speciāliste Zane Timpare
27.feb 2021
Šo našķi var pagatavot arī kopā ar bērniem un tādejādi ne tikai palutināt savas garšas kārpiņas, bet arī pavadīt kopīgu laiku ģimenē tās gatavojot.
22.feb 2021
Vai jūti pastāvīgu izsalkumu un nespēj gūt pienācīgu sāta sajūtu? Iztura speciāliste, endokrinoloģe Albina Komissarova nosaukusi iemeslus, kāpēc visu laiku jūtamies badā.
16.feb 2021
Līdz šim "Lauku labumu" informācija bija veltīta tikai saimniecību apmeklēšanas iespējām. Jaunā sadaļa to papildina un ir veltīta tieši ražotajai produkcijai un tās iegādes iespējām gan saimniecībā, gan tirdzniecības vietās, gan e-veikalos.
14.feb 2021
Izrādās, ka vairākus pārtikas produktus, kurus esam pieraduši pirms lietošanas mazgāt, patiesībā nav jānoskalo. Eksperti atklāj iemeslu, raksta "newsyou.info".
14.feb 2021
Lai saglabātu veselību un enerģiju šajā mēnesī, ir vērts pievērst uzmanību šo produktu iekļaušanai ēdienkartē, raksta newsyou.info.